Paul Smyth är tillbaka i QPR
Gareth Ainsworth applåderar värvningen av Paul Smyth

Paul Smyth är tillbaka i QPR

Säsongens första nyförvärv blev en gammal bekant. Efter två år i Leyton Orient är den snabba yttern Paul Smyth tillbaka i QPR

Smyth köptes från nordirländska Linfield i början av säsongen 2017 och skrev då på ett 4-årskontrakt. Han står hittills noterad för totalt 23 matcher i klubben varav 19 i chippen och har gjort 2 mål. Han var utlånad till Accrington Stanley i två omgångar och dessutom till Charlton och Wycombe, samtliga i League One under dessa år. De 2 senaste säsongerna har han tillhört Leyton Orient i League Two som han var med och förde upp till League One förra säsongen.

Till officiella hemsidan säger han: “Det känns som om jag har varit utlånad i 2 säsonger. Jag hade en bra säsong med Leyton och när QPR blev intresserade var jag tvungen att slå till. Jag vill ge det en chans till i Championship så jag kunde inte säga nej. Jag har varit här förut och jag ska bevisa för mig själv att jag klarar av det. Jag vill det här och jag vill visa vad jag kan”

Smyth hade Gareth Ainsworth som manager under låneperioden i Wycombe. “Han trodde på mig under tiden i Wycombe och fick mig att trivas och vara mig själv. Jag vet vad han gillar och hur han vill spela och det passar mig perfekt”

Ainsworth är också väldigt nöjd över att få återse Smyth: “När han lämnade Wycombe behövde han fortfarande utvecklas och nu tror jag att han är nära att vara en färdig produkt i form av en riktigt bra anfallsspelare. Han är kvick, kan slå inlägg, får saker att hända och kan spela på flera olika positioner vilket är en fördel för oss. Jag tror han hör hemma på högerkanten där han får utmana ytterbacken, slå inlägg och även bidra med egna mål, det kan han också göra från vänsterkant och från tiden i Wycombe vet jag att han även kan spela centralt. Han har en ung familj nu vilket jag tror har fått honom att mogna ytterligare. För 3-4 år sedan var det lite tidigt för honom att göra avtryck i den här ligan, det är jag säker på att han kommer att göra nu”

Det nya kontraktet är på 3 år, dvs över säsongen 2025/26, välkommen tillbaka Paul!

Jörgen Tjärnström2023-06-28 18:27:57
Author

Fler artiklar om QPR