Pre season: Manchester United 2 - 2 Brentford

I tredje matchen på försäsongen blir det 2-2 och oavgjort mot ett Brentford som spelar både snabbt och fysiskt. Nemanja Matic gör en stor match på mitten och Andreas Pereira gör sitt livs mål.

Summering

Matchen drar så igång på en sanslöst fint klippt gräsmatta på Old Trafford och vi noterar en startelva väldigt likt den från senast med Nemanja Matic som kapten. På topp spelar svenske Anthony Elanga och bredvid sig har han Jessie Lingard och Mason Greenwood

Vi ser tidigt att tempot är högt och att vi har två lag som båda vill anfalla och spela fotboll. Det börjar bli än mer allvar.

Redan i den tolfte matchminuten radar hemmalaget upp ett vackert anfall när Aaron Wan-Bisakka tillsist skickar in bollen från höger till Elanga som halvt felvänd och på volley lyckas placera bollen i mål. 1-0 och Elanga målskytt på nytt. Tjusigt dessutom.

Brentford vill dock inte vara sämre och minut 20 får Shandon Baptist något av en drömträff när han på volley stänker in 1-1. Snäppet vassare än Elanga tidigare och ingen dålig klass på målen för att vara en träningsmatch.

Vidare är United det bättre laget och helst från vänster ser det ljust ut med en energisk Brandon Williams som ständigt fyller på framåt. Även Greenwood visar löpvilja och mod utan att riktigt komma igenom. Lingard får också ett par halvchanser men bollen vill inte riktigt in.

Överlag är första halvlek intensiv och det känns lite som en försmak av vad som väntar när ligan drar igång om ett par veckor.

Domaren blåser igång andra halvlek och regnet fortsätter att ösa ner. Diogo Dalot har blivit inbytt mot Williams men får nöja sig med att spela till vänster. Och det dröjer inte många minuter innan han tappar bollen och det blir farligt för Brentford, men den här gången kommer han undan.

I minut 50 kommer Lingard till avslut men spanjoren David Raya i målet lyckas parera. Bollen studsar ut och når tillslut Andreas Pereira som får möjlighet att dra till på volley. Och som han gör det. Sträckt vrist och ribba in och sannolikt det snyggast mål han någonsin kommer att göra. Vi har 2-1.

Likt första halvlek äger United bollen till stor del och jämfört med de senaste matcherna ser det mer strukturerat ut. Bytena blir inte heller lika många och tidiga. Trion Shola Shortire, Hannibal Mejbri och Facundo Pellistri får alla speltid mot slutet och har fina intentioner. Inte minst Pellistri på högerkanten. Donny van de Beek ges en kvart. I sina 75 minuter är Matic en jätte på mitten och det syns vilken hög nivå han håller.

Med dryga tio minuter kvar kvitterar Brentford när Dalot missar och Brian Mbeumo blir helt ren från höger. Även här är Tom Heaton helt utan chans.

Tiden rullar på och inte mycket händer mot slutet. Kanske att den unge James Garner skulle blivit utvisad när han glider in med både sträckt ben och sulan först i en närkamp. Vore kanske hårt i en träningsmatch dock.