QPR förstärker med två offensiva spelare
Albert Adomah (bilden) och Chris Willock är klara för QPR.

QPR förstärker med två offensiva spelare

Albert Adomah och Chris Willock klara för klubben

Efter att ryktena tog fart i slutet av förra veckan har QPR under måndagen bekräftat värvningarna av Albert Adomah och Chris Willock.

32-årige Adomah är en offensiv högerytter och har spelat över 300 matcher i Championship, men är i QPR-kretsar mest känd som ett stort fan av klubben. Han är uppväxt i omrädet White City där Kiyan Prince Foundation Stadium ligger och han själv och hans familj är QPR-fans. Att få skriva på för klubben är en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

Adomahs första klubb var ett amatörlag vid namn Old Meadoinans. Som 17-årig student skrev han på ett deltidskontrakt med Harrow Borough 2006 innan han i Januari 2008 värvades till Barnet. Han stannade där till sommaren 2010 då han ville testa på spel i en högre division och nästa klubbadress blev Bristol City.

Adomah spenderade tre säsonger på Ashton Gate och gjorde 17 ligamål på 131 matcher, och debuterade i Ghanas landslag 2011, innan Middlesbrough köpte honom i Augusti 2013. Även sejouren på Riverside Stadium blev lyckad och under vad som skulle bli tre säsongen spelade han 130 ligamatcher och gjorde 23 mål. Säsongen 14/15 förlorade Middlesbrough kvalfinalen till Premier League, men gick upp som tvåa i Championship våren 2016. Under 2016 ryktades Adomah vara på väg till QPR i en bytesaffär med Matt Phillips, men det blev inget mer med den affären.

Det blev inte mer än två matcher för Middlesbrough i Premier League innan Adomah flyttde tillbaka till Championship och Aston Villa några veckor in på säsongen 16/17. På Villa Park fortsatte Adomah att ha en ordinare plats i startelvan och säsongen 17/18 toppade han den interna skytteligan med 15 mål.

Säsongen 18/19 skulle bli Adomas sista på Villa Park. Trots att han fanns på plan när Villa kvalade sig upp i Premier League valde klubben att inte förlänga hans kontrakt och efter tre säsonger och drygt 120 matcher lämnade han klubben på fri transfer och skrev förra sommaren på för Nottingham Forest. Även här spelade han de flesta matcherna, men i slutet av januari blev han ändå utlånad till Cardiff säsongen ut.

Efter att inte varit aktuell för en plats i Forest under försäsongen kom parterna i fredags överens om att avsluta kontraktet och under måndagen kunde en strålande glad Adomah posera i en QPR-tröja. Detta är visserligen inte första gången han gör det då han under åren varit inne i QPRs Clubshop och köpt replicas.

Nu har han alltså fått en tröja av klubben, med nummer 37 på ryggen, och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Som tidigare nämnt så har Adomah valt att spela landslagsfotboll för Ghana. Under åren 2011 till 2017 spelade han 19 landskamper och gjorde två mål. Han var med i truppen till VM 2014 och gjorde där en match.

Måndagens andra nyförvärv är 22-årige Chris Willock som ansluter från Benficas B-lag hemmahörande i den portugisiska andraligan. Willock är primärt vänsterytter, men kan även spela på högerkanten samt i en roll bakom anfallet. Han är fostrad i Arsenals akademi och representerade deras U21- och U23-lag och gjorde även ett par ligacupmatcher innan han sommaren 2017 flyttade till Portugal.

Efter två säsonger som ordinarie i andralaget lånades Willock förra hösten ut till West Bromwich. Här blev det dock dåligt med speltid och i januari avslutades det lånet och Willock avslutade i stället säsongen utlånad till Huddersfield där han spelade 14 matcher och gjorde två mål.

Om hjärtat var det som förde Adomah till QPR så var det i Willocks fall två personer som låg bakom valet. QPR coach Neil Banfield jobbade med Willock under sin tid i Arsenal och i Benfica finns som bekant före detta QPR-spelaren Adel Taarabt och när det stod klart att QPR var intresserade så fick QPR goda referenser, vilket underlättade Willocks val. Kontraktet är på tre år och QPR har en option på att förlänga det med ytterligare ett.

Övergångssumman sägs ligga på drygt 800.000 pund vilket får ses som överkomligt för en spelare som representerat England från U16 till U20 nivå. Willocks tröjnummer är inte offentliggjort, vilket har lett till spekulationer om att man avvakar och ser ifall Bright Osayi-Samuel, QPRs nuvarande nummer 11, blir kvar i klubben eller inte.

Simon Ståål2020-10-05 23:23:00

Fler artiklar om QPR