QPR har gjort klar med Chris Martin
Chris Martin, på bilden i Derbys tröja, har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren

QPR har gjort klar med Chris Martin

Rutinerad anfallare plockas in för att lösa den akuta forwardskrisen.

QPR meddelade på måndagseftermiddagen att man gjort klart med anfallaren Chris Martin på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av säsongen. Då Lyndon Dykes är borta på obestämd tid efter ha drabbats av en allvarlig lunginflammation för ett par veckor sedan så blir Martins rutin en viktig tillgång under vårsäsongen

Den 34-årige anfallaren kommer närmast från Bristol City, men lämnade klubben innan transferfönstret stängde, vilket gör att han kan skriva på för en ny klubb. Martin inledde som pojklagsspelare i Norwich och debuterade för dem som 18-åring i början av 2007 och spelade för dem fram till 2013 då Derby blev ny klubbadress under sju säsonger. Sommaren 2020 flyttade Martin till Bristol City och förra säsongen spelade han i 45 av deras 46 ligamatcher. Under hösten fick han dock mest agera inhoppare och av de 17 matcher han spelade i fick han bara starta tre.

Han lämnade därför Bristol City förra veckan och har alltså skrivit på för QPR säsongen ut. Till klubbens officiella hemsida säger han att han inte har några planer på att lägga av trots över 600 matcher på seniornivå. Noterbart är att närmare 450 av dessa är i Championship och att Martin under karriären har snittat runt 40 matcher per säsong för de klubbar han har representerat.

QPRs ledning är mycket nöjda med att ha blivit den klubben som Martin valde då spelaren hade anbud från flera klubbar. Bland fansen är åsikterna såklart blandade eftersom Martin är några år över 30. Det innebär ju får många som lirat Football Manager per automatik att kroppen håller på att falla samman, att man har peakat för länge sedan och bara kommer till en ny klubb för att klämma ut de sista punden innan ålderdomshemmet väntar...

Martin kommer att lulla runt och se ointresserad och trött ut i tröja nummer 14. Numret blev ledigt förra veckan då George Thomas lämnade klubben för att skriva på för Cambridge i League One. På transferfönstrets sista dag minskade lönekontot ytterligare lite då vänsterbacken Niko Hämäläinen lånades ut till RWD Molenbeek i belgiska andradivisionen och tidigare i januari lämnade Macauley Bonne klubben på fri transfer och återvände till Charlton.

Simon Ståål2023-02-06 22:25:21

Fler artiklar om QPR