QPR kompletterar truppen
Elijah Dixon-Bonner, senast i Liverpool, är klart för QPR

QPR kompletterar truppen

21-årig mittfältare klar för klubben

QPR bekräftade under torsdagen att man gjort klart med innermittfältaren Elijah Dixon-Bonner. 21-åringen lämnade Liverpool i somras och har tränat med QPR de senaste veckorna. Nu är det alltså klart att han återvänder till London efter sju år i nordvästra England.

Dixon-Bonner spelade pojklagsfotboll i Arsenal, men bytte som 14-åring till Liverpools akademi. 2018 fanns han med i Englands trupp i U17-EM och fick speltid i tre av lagets fem matcher. Hos Liverpool, där Mick Beale då var tränare för klubbens U23, tog han sig från U18 till U23 och förra säsongen tränade han del med A-truppen och gjorde  ett kort inhopp i Ligacupen, en match från start i FA-cupen samt återfanns bland avbytarna i en match i Champions League. Möjligheten fanns att fortsätta i Liverpool, men Dixon-Bonner valde att lämna för att få mer speltid.

Under sin tid som provspelare har han spelat två matcher för U21-laget som varit tillgängliga via stream och han gjorde bra ifrån sig i bägge dessa. En lättare sträckning har satt stopp för fler matcher, men det som har presterats i U21-matcherna och på träning har varit tillräckligt för att få ett kontrakt med QPR.

Dixon-Bonner känner alltså Mick Beale sedan tiden i Liverpool och dessutom A-lagets coach Neil Banfield från tiden i Arsenal. Beale beskriver sitt nyförvärv som en offensiv mittfältare som påminner mycket om Luke Amos i sin spelstil.

Kontraktets längd avslöjas inte på offciella hemsidan, men tidigare rapporter från West London Sport gör gällande att det intitialt handlar om ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren. Då Dixon-Bonner varit klubblös sedan i somras kan han skriva på trots att transferfönstret är stängt och är därmed spelklar direkt.

 

Simon Ståål2022-10-13 22:57:13

Fler artiklar om QPR