QPR köper Jordy De Wijs
Jordy De Wijs, på bilden i Hulls tröja, har skrivit på ett 3-års kontrakt med QPR

QPR köper Jordy De Wijs

Under torsdagen blev det klart att QPR utnyttjar optionen och köper loss mittbacken Jordy De Wijs från Hull City. De Wijs är född 5:e januari 1995 och började som 10-åring spela i PSV Eindhovens pojklag. I PSV har han mest spelat för reservlaget i den näst högsta ligan, Eerste Divisie. Han står noterad för 2 matcher i A-laget i Eredivisie. Han har också, i två omgångar, varit utlånad till Excelsior i Eredivisie.

Sommaren 2018 skrev han på för Hull City och han var en av spelarna som stannade kvar efter degraderingen till League One säsongen 19/20. Han blev som bekant utlånad till QPR i januari, med en köpoption som klubben nu utnyttjar. Övergångssumman är inte officiell och kontraktet är skrivet på 3 år, dvs till sommaren 2024.

På twitter tar Hull-fansen övergången med blandade åsikter. Det finns de som ser honom som långsam, mentalt svag, en av anledningarna till att de åkte ur pga stora misstag och skadebenägen etc. Av det han visat under våren är det väl möjligen skadebenägen som är lite oroväckande kan jag tycka.

De wijs själv säger till officiella hemsidan att han är glad att klubben visat så mycket förtroende för honom att dom gör övergången permanent. Han hoppas att fansen får komma på matcherna nästa säsong så att vi kan skapa något tillsammans. Nu ska han ladda batterierna och ser fram emot att få göra en bra försäsong.

Mark Warburton är också glad att få fortsätta jobba med De Wijs. En fysisk spelare som gillar försvarsspel men han har också en väldigt bra teknik, bra bollkänsla och tempo. En spelare som är bra i båda straffområdena, anser Warburton.

Vi får väl hälsa Jordy De Wijs välkommen till QPR på riktigt nu då.

Jörgen Tjärnström2021-05-13 22:32:10
Author

Fler artiklar om QPR