QPR köper loss Sam Field och förlänger några kontrakt

QPR köper loss Sam Field och förlänger några kontrakt

Lånet blir till en permanent övergång.

QPR har under torsdagen gjort klart med Sam Field på ett treårskontrakt och klubben har också meddelat vilka spelare som lämnar i sommar samt vilka man förlänger kontrakten med.

Den 23-årige mittfältaren lånades in från West Bromwich under januarifönstrets sista timmar och redan då meddelades det att det fanns en option till en permanent övergång under sommaren. Välinsatta West London Sport snappade under våren upp att ett av villkoren för att optionen skulle vara giltig var att Field skulle starta minst tolv matcher för QPR under våren. Då han bara startade åtta matcher och gjorde elva inhopp hade West Bromwich alltså kunnat välja att behålla Field eller sälja honom till någon annan, men klubbarna och spelaren var överens och han har nu skrivit på ett treårskontrakt med QPR.

Under dagen har det också meddelats att QPR har valt att utnyttja möjligheterna att förlänga kontrakten med två spelare. Det handlar om anfallaren Marco Ramkilde och målvakten Dillon Barnes. Ramkilde kom till klubben i mars förra året och gjorde debut för klubben i juli när han hoppade in i den pausade säsongens sista match. Efter att ha figurerat en del under den korta försäsongen blev det tyst. Ramkilde omnämndes inte i några matchrapporten från U23 och tidigare i våras meddelade klubben att han nyss återvänt till W12 efter att spenderat vintern med rehab i hemlandet Danmark. Många trodde att vi hade sett det sista av 23-åringen, men klubben väljer alltså att ge honom en chans att visa vad han går för.

25-årige Dillon Barnes kom till QPR från Colchester sommaren 2019 som tredjemålvakt. I höstas var han utlånad till Hibernian i skotska Premiership, men fick mest sitta på bänken och i januari återkallade QPR Barnes för att i stället låna ut honom till League One och Burton. Tyvärr så skadade Barnes sig redan sin andra vecka hos Burton och det skulle dröja till slutet av april innan han var spelklar igen och hans enda match för Burton blev deras sista match för säsongen. Då QPR under gårdagen tappade Joe Lumley till Middlesbrough och då Motherwell visar intresse för Liam Kelly samtidigt som planen är att låna ut Joe Walsh så väljer man alltså att förlänga Barnes kontrakt med ett år.

Två spelare som sitter på utgående kontrakt utan option till förlängning är mittfältarna Tom Carroll och Charlie Owens. Carroll skrev på ett ettårskontrakt i somras och hade en ordinarie plats på mittfältet under hösten tills en skada i januari satte stopp för fortsatt spel. Initialt trodde man att han skulle vara borta säsongen ut, men redan i april var han tillbaka i träning och återfanns på bänken i de två sista ligamatcherna. QPR har nu erbjudit 28-årige Carroll ett nytt kontrakt och vi lär få veta inom kort om han blir kvar eller inte.

Charlie Owens, som fyller 24 i december, ådrog sig en knäskada så långt tillbaka som september 2019 och har inte kunnat spela igen förrän för några veckor sedan då han medverkade i ett par U23-matcher. Precis före skadan spelade han ett par matcher i ligacupen och återfanns på bänken i ett par ligamatcher. Här har vi alltså ytterligare en spelare som får en säsong till på sig att visa vad han går för.

Ytterligare en spelare som haft skadeproblem det senaste året är U23-försvararen Ben Wells. Även han får en chans till och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till utgången av december.

Alla spelare kan dock inte få en chans till och sex spelare kommer att lämna klubben. De mest namnkunniga av dessa är Paul Smyth och Aramide Oteh. Duon har gjort drygt 20 framträdanden för klubben, men har spenderat de senaste säsongerna utlånade. Smyth var utlånad till Charlton under den gångna säsongen medan Oteh var utlånad till Colchester. Övriga spelare som lämnar är U23-spelare. Det handlar om mittfältarna Dylan Duncan och Deshane Dalling samt målvakterna Marcin Brzozowski och Tyla Dickinson.

Simon Ståål2021-05-20 23:43:11

Fler artiklar om QPR