QPR köper Luke Amos från Spurs

QPR köper Luke Amos från Spurs

Det andra nyförvärvet inför den kommande säsongen presenterades på måndagen. Efter att ha varit utlånad från Tottenham förra säsongen blir mittfältaren Luke Amos nu QPR:s spelare på riktigt

Ja under måndagen blev det till slut klart att den 23-åriga mittfältaren Luke Amos återvänder till QPR, den här gången på permanent kontrakt. Ett antal klubbar har varit intresserade av den fd U18-landslagsmannen, bl.a har Middlesbrough nämnts, men han valde alltså att stanna kvar i London

Amos tillhörde Tottenham i fjorton år och sågs av många som en av de mest lovande spelarna i klubben. Våren 2017 var han utlånad till Southend i League One och spelade också med Spurs U23-lag. Våren 2018 var han på lån i League Two laget Stevenage och han fick senare följa med på Spurs försäsongsturné i USA inför säsongen 18/19 och gjorde debut i PL som inhoppare i premiären mot Newcastle.

Våra vägar hade kanske inte korsats om han inte hade drabbats av en svår korsbandsskada i en reservlagsmatch i slutet av september samma år. Efter rehab blev han som bekant utlånad till QPR där han står noterad för 35 matcher och 2 mål under säsongen 19/20.

Amos säger i en intervju att han trivdes mycket bra i klubben förra säsongen och är glad över det förtroende han fick från manager Warburton. Han säger sig kunna mycket mer än vad visade förra säsongen och målsättningen är att bli en PL-spelare, förhoppningsvis i QPR.

Mark Warburton säger till officiella hemsidan att han glad att värvningen av Amos är klar. Han kom tillbaka från en svår knäskada och spelade 35 matcher förra säsongen och blev starkare och bättre ju längre säsongen led. Han tror att Amos kommer att utvecklas ännu mer och bli en ledande spelare.

Övergångssumman är hemlig och kontraktet är på 3 år, dvs över säsongen 22/23

Jörgen Tjärnström2020-08-17 19:15:33
Author

Fler artiklar om QPR