QPR lånar anfallare från Leeds
Tyler Roberts lånas in från Leeds

QPR lånar anfallare från Leeds

Under onsdagen blev det klart att QPR lånar den 23-åriga anfallaren Tyler Roberts från Leeds. Lånet gäller hela säsongen 22/23 med en köpoption som sägs ligga på £4 m.

Roberts värvades till West Bromwichs akademi som 7-åring och fick som 16-åring plats på bänken när WBA mötte Arsenal i säsongsavslutningnen av Premier League. I januari 2016 skrev han på sitt första proffskontrakt med WBA och fick debutera i Premier League hemma mot Liverpool i säsongens sista match. Efter att ha varit utlånad till Oxford Utd och Shrewsbury säsongen 16/17 samt Walsall hösten 17 såldes han till Leeds under sista dagen av transferfönstret i januari 2018.

Han spelade 23 matcher i det lag som tog sig upp till Premier League säsongen 19/20 och har de två senaste säsongerna noterats för 50 matcher i Premier League varav 21 från start.

På sociala medier har han ifrågasatts redan innan lånet var klart, främst pga hans skrala målfacit, men Michael Beale är nöjd med att få in Roberts i laget. Han är flexibel, är i en fantastisk ålder och har redan massor av erfarenhet. Han kan spela både till höger, till vänster och centralt. Jag ser honom som “nummer 9” eller “nummer 10” som Chris Willock, Ilias Chair och våra andra alternativ. Han kommer inte hit för att ersätta någon, han  kommer hit för att förbättra det vi redan har, säger Beale till officiella hemsidan. Jag tycker personligen att det verkar vara ett bra lån. En ung, utvecklingsbar spelare som kan spela på flera olika positioner och redan har noterats för 50 matcher i Premier League tycker jag låter som ett bra tillkott. 

Roberts har också spelat 15 landskamper för Wales och hoppas kunna prestera så bra att han blir aktuell för VM i Qatar i vinter. Säsongens första träningsmatch spelas på lördag mot Crawley, få se om han får speltid där

Jörgen Tjärnström2022-07-07 15:16:23
Author

Fler artiklar om QPR