QPR lånar back av Wolves

QPR lånar back av Wolves

Dion Sanderson förstärker försvaret säsongen ut

QPR gjorde på tisdagskvällen klart med ett lån av Wolves mittback Dion Sanderson. 22-åringen presenterades för publiken på Kiyan Prince Foundation Stadium före matchen mot Swansea (0-0).

Sanderson började spela i Wolves pojklag som 8-åring och skrev som 18-åring på sitt första heltidskontrakt med klubben. Debuten kom i en ligacupmatch hösten 2019 och våren 2020 spenderades på lån hos Cardiff.

Säsongen 20/21 valde Wolves att låna ut Sanderson till Sunderland hela säsongen. Han spelade 26 matcher i League One, men en ryggskada gjorde att han inte kunde vara med när Sunderland försökte kvala sig tillbaka till Championship. Han utsågs av klubbens fans till årets unga spelare.

I höstas var det dags för ett nytt lån då nästa klubb blev Birmingham. Det var från början meningen att lånet skulle vara hela säsongen, men i början av januari valde Wolves att återkalla Sanderson då man hade skador samt spelare i väg på Afrikanska Mästerskapen. Sanderson satt på bänken i en match innan Wolves valde att låna ut honom igen. Det blev dock ingen återkomst till Birmingham, utan valet föll nu på QPR.

Sanderson kommer att spela i tröja nummer 28 och förväntas ingå i truppen till lördagens hemmamatch mot Reading.

QPR har under tisdagen lånat ut högerbacken Aaron Drewe till Weymouth, hemmahörande i National League, säsongen ut. Drewe, som fyller 21 om knappt tre veckor, gjorde sin första match för QPR i FA-cupen mot Rotherham då han byttes in inför förlängningen. Han gick rakt in i Weymouths startelva och spelade 90 minuter i tisdagens förlust (1-2) hemma mot Dagenham & Redbridge.

Simon Ståål2022-01-25 23:37:57

Fler artiklar om QPR