QPR lånar från Bournemouth
Jamal Lowe, på bilden i Swanseas vita tröja, lånas in från Bournemouth under vårsäsongen.

QPR lånar från Bournemouth

Jamal Lowe förstärker truppen under vårsäsongen

Något överraskande meddelade QPR under tisdagen att man lånar Jamal Lowe av Bournemouth. 28-åringen har fått väldigt begränsad speltid under hösten och återvänder därmed till en klubb som han spelade för en tid som 14-åring.

Lowe är född 1994 och växte upp i Harrow i västra London och fick alltså chansen i QPR runt 2008. Problemet var att han som högerytter hade konkurrens av en två år yngre Raheem Sterling på högerkanten och hamnade via Farnborough i Barnets akademi och debuterade i League Two hösten 2012. Därefter följde kortare utlåningar till klubbar ett par nivåer ner i seriesystemet.

2015 flyttade Lowe till St. Albans och därefter snabbt vidare till Hemel Hempstead och därefter vidare till Hampton and Richmond. Det var här karriären tog fart på allvar och efter en framgångsrik säsong med som slutade med uppflyttning till National League South fick han chansen att spela på heltid då Portsmouth, då i League Two, fått upp ögonen för honom. Det blev en ny uppflyttning för Lowe och spel i League One. Här fortsatte framgångarna och Lowe var helt ordinarie i laget, gjorde 8 mål och var dessutom med och vann EFL Trophy. Han behöll platsen under kommande säsong och stod för 17 mål, men Portsmouth tog sig inte upp i Championship. Det gjorde dock Lowe själv som värvades till Wigan sommaren 2019. Här spelade han samtliga ligamatcher och stod för sex mål. Det blev dock bara ett år på DW Stadium och Lowe värvades till Swansea. Även här tog han en ordinarie plats och spelade samtliga matchen med 14 mål som facit.

Ännu en gång blev det bara en säsong i den nya klubben och sommaren 2021 gick flytten till Bournemouth. Lowe återfanns i matchtruppen vid alla tillfällen utom tre i ligan, men fick nöja sig med tolv matcher från start och hela 27 inhopp. Detta till trots så gjorde han sju mål och bidrog till Bournemouths återkomst i Premier League.

Under den gångna hösten har speltiden dock varit väldigt begränsad och trots att han ofta är med i matchtruppen har han fått nöja sig med en match och ett inhopp i Ligacupen samt två korta inhopp i Premier League.

Lowe har spelat högerytter under större delen av karriären, men på senare år har han ofta använts i en mer central anfallsroll och QPRs officiella hemsida presenterar honom som "striker". Klart är att det är en snabb spelare som kommer till klubben och många ser lånet som ett bra drag av klubben. Dock så finns det såklart skeptiker som hellre hade sett ett lån i klass med Haaland eller Messi och som redan bestämt sig för att det inte kommer att bli ett dugg bättre nu.

Hur det går återstår att se, men troligen så får vi se Lowe debutera mot Reading på lördag. Han kommer att spela med samma nummer på ryggen som i Bournemouth, nämligen 18. Det numret blev ledigt i förra veckan då QPR och Macauley Bonne kom överens om att bryta kontraktet.

Simon Ståål2023-01-11 23:10:33

Fler artiklar om QPR