QPR lånar in två anfallare
Tomer Hemed (t.h. i Brightons tröja) lånas in säsongen ut tillsammans med Nahki Wells.

QPR lånar in två anfallare

Tomer Hemed och Nahki Wells skall få fart på målskyttet.

Efter flera veckors spekulationer så fick QPR till slut förstärkning i anfallet. Och det blev inte bara en ny spelare, utan två.

Brightons israeliske landslagsman Tomer Hemed började ryktas till klubben för några veckor sedan, och det var han som aviserades först.

31-årige Hemed kom till Brighton från spanska Almería 2015 och på sina två första säsonger i Championship stod han för imponerande 33 mål på 78 tävlingsmatcher. När Brighton förra säsongen gjorde sin första säsong i Premier League fick han dock nöja sig med två mål på 19 matcher.

Under sommaren stod det klart att Hemed skulle få svårt att ta en ordinarie plats och han fick lämna ifrån sig tröja nummer 10 till nyförvärvet Florin Andone och nu blir det alltså QPR på lån under resten av säsongen.

Hemed kommer med två lyckade säsonger i Championship i bagaget och förhoppningsvis hittar han målformen igen.

Några timmar senare presenterades Nahki Wells på lån från Burnley.

Wells är 28 år och inledde karriären i sitt hemland Bermuda innan han via ett provspel med Ajax hamnade i England. Efter att ha börjat i non-league med Eccleshill United skrev han på för Carlisle 2011.

Det blev bara tre matcher i League One och Wells flyttade till League Two och Bradford. Efter 38 mål, i liga och cup, av Wells  under de två första säsongerna tog Bradford sig upp i League One.

Här följde ytterligare 15 mål på en halv säsong innan Championship och Huddersfield blev ny klubbadress i Januar 2014. Wells fortsatte att hitta nätet och på tre och en halv säsong noterades han för 49 mål på 153 matcher.

Förra sommaren betalade Burnley 5 miljoner pund för Wells, men steget till Premier League blev inte lyckat och han gjorde inga mål på de tio matcher han spelade någon del i.

Likt Hemed får nu Wells chansen att hitta tillbaka till målformen i Championship och bägge spelarna är spelklara och kan medverka mot Wigan på lördag.

Hemed kommer att ha nummer 16 medan Wells har tilldelats nummer 32.

Simon Ståål2018-08-23 21:33:00
Author

Fler artiklar om QPR