QPR lånar ytter från Tottenham
Jack Clarke, på bilden i Leeds tröja, lånas in från Tottenham under våren.

QPR lånar ytter från Tottenham

Jack Clarke, med meriter från Englands U20-landslag, förstärker truppen under våren.

Efter ett par dagars rykten står det nu klart att QPR lånar Jack Clarke från Tottenham. Låter komibationen Clarke och Tottenham obekant så är det inte konstigt då Clarke hela tiden spelat för Leeds.

Den 19-årige yttern spelade till sig en plats i Leeds trupp under förra säsongen, och även om han inledde 20 av de 25 matcherna han spelade i på bänken så var det tillräckligt för att Tottenham skulle vara beredda att betala en del för ynglingens signatur i somras. Uppgifterna varierar, men summan som man betalade sägs ligga någonstans mellan nio och elva miljoner pund. Även från landslagsledningens håll fick man upp ögonen och Clarke har spelat fyra landskamper för Englands U20-landslag under den gångna hösten.

Clarke har dock fortsatt att spela i Leeds under hösten då en utlåning tillbaka till Elland Road var en del av överenskommelsen. Under hösten har det dock bara blivit tre framträdanden, mycket beroende på att Leeds haft sex spelare inlånade och bara fem får ingå i truppen till varje match. Tottenham valde då att kalla tillbaka Clarke från lånet och i stället låna ut honom till QPR, vilket såklart även underlättar för dem när det gäller att bevaka hans utveckling.

Spontant känns det som en chansning av QPR att låna in Clarke, mycket på grund av den bristande rutinen. Precis som för Leeds kan vi nog förvänta oss en hel del inhopp och där kan säkert hans snabbhet och vilja att utmana sin försvarare komma väl till pass, men spelar han till sig en ordinarie plats så får det nog ses som en bonus.

Precis som i Leeds kommer Clarke att spela med nummer 47 på ryggen.

---

QPR har under torsdagen även bekräftat att U23-anfallaren Ody Alfa lånas ut till Maidenhead United, hemmahörande i National League (divisionen närmast under League Two) fram till slutet av februari. Alfa har under hösten spenderat fyra månader på lån i National League South, en nivå lägre, hos Billericay Town och kliver alltså upp ett steg i seriepyramiden nu.

Tidigare i januari har det även bekräftats att målvakten Seny Diengs lån hos Doncaster i League One förlängts till slutet av säsongen. Dieng lånades från början ut till och med januari, men då han tagit en ordinarie plats hos Doncaster så låter man honom vara kvar där och kämpa om en kvalplats till Championship. Laget ligger för tillfället på nionde plats i en jämn tabell efter att ha vunnit fyra av sina fem senaste matcher och har bara två poäng upp till lagen ovanför kvalstecket.

Simon Ståål2020-01-17 00:12:29
Author

Fler artiklar om QPR