QPR möter Blackburn i FA Cupen
Jamie Mackie, ensam kvar i truppen från senaste cupmötet mot Blackburn 2011.

QPR möter Blackburn i FA Cupen

QPR lottades under måndags kvällen för tredje gången på 10 år mot Blackburn Rovers i FA Cupens tredje runda. Trots att Blackburn hemma i cupen kanske inte låter så farligt så talar det mest emot QPR: uruselt cupfacit och förlust de milleniets två tidigare cupmöten, katastrofal dagsform och inte seger på de 11 senaste matcherna lagen emellan. FA Cupens tredje omgång spelas 6:e – 9:e januari 2017.

Även om QPRs värsta motståndare nog är dem själva just nu och även om det fanns gott om tuffare motståndare i FAs urna så är alltså inte Blackburn inte direkt någon drömmotståndare för QPR. Visserligen har de tre senaste mötena slutat oavgjort, men man får gå tillbaka 12 matcher till oktober 1999 för att hitta en QPR-seger. Lite märkligt kan tyckas eftersom Blackburn inte direkt varit övermänskliga  på senare år.

Av de två cupförluster på Ewood Park 2006 (0-3) och 2011 (0-1) blev den senare mest igång kommen för QPR-hjälten Jamie Mackies allvarliga benskada och Blackburn strikern El-Hadji Dioufs dåliga omdöme att håna Mackie när han bars ut på bår. Tumult utstod mellan spelarna och QPRs manager Neil Warnock sparade inte på orden efter matchen med sin klassiska kommentar ”He is a disgrace. I would like to call him a sewer rat, but in don’t think he is as good as that, I think that’s insulting sewer rats.” Diouf togs till en början i försvar av Blackburn, som dock inte lät honom spela en minut till i klubben.

Henrik Swende2016-12-05 22:29:47
Author

Fler artiklar om QPR