2018-03-13 20:45

Aston Villa - QPR
1 - 3

QPR vann överraskande på Villa Park

Queens Park Rangers stod för en riktig högoddsare när man vann med 1-3 borta mot topplaget Aston Villa

Ian Holloway gjorde om i startelvan jämfört med matchen mot Sunderland. Jack Robinson och Paul Smyth tvingades stå över pga skador och Luke Freeman fick börja på bänken då han i händelse av en varning skulle ha blivit avstängd i två matcher

QPR ställde upp i 4-4-1-1 med Smithies; Bidwell, Lynch, Onuoha, Furlong; Wszolek, Scowen, Luongo, Manning; Eze; Smith

Store Matt Smith tvingade Villa-målvakten till en bra räddning vid vänstra stolpen redan i andra minuten och fem minuter senare hade han ett bra nickläge men den gången gick bollen rakt på målvakten

I 12:e minuten slog Jake Bidwell ett fint inlägg från vänsterkanten som Ryan Manning kunde nicka in efter att ha vunnit kampen mot John Terry

Båda lagen skapade sedan chanser innan nästa mål kom i 33:e minuten. Efter ett fint anfall hamnade bollen hos Wszolek som slog ett inlägg från högerkanten. Manning hoppade över bollen och istället kom Jake Bidwell i full fart och kunde dunka dit den från strax utanför straffområdet. På tilläggstid gjorde Smithies en härlig reflexräddning på en nick från nära håll

Man förväntade sig nog att att Villa skulle ta över matchen i andra halvleken men Rangers stod emot bra, inte minst tack vare Ebere Eze. Han firade stora triumfer i sin fria roll innan han, med drygt 10 minuter kvar av matchen, blev utbytt mot Luke Freeman.

I 83:e minuten punkterade just Freeman matchen när han dribblade sig in på högerkanten av straffområdet och sköt ett lågt skott som gick in vid närmaste stolpen. Tyvärr fick inte Smithies hålla nollan då hemmalaget fick ett tröstmål i 88:e minuten.

Ian Holloway var naturligtvis mycket nöjd efter matchen: ”Att ha ledningen med 3-0 mot Aston Villa som spelade så bra i helgen var nästan chockerande. Vi hade bara fyra anfall i första halvleken, men gjorde två mål. Vi var effektiva och jobbade bra. Jag har mycket förtroende för mina spelare och dom har visat en härlig karaktär efter förlusten hemma mot Nottingham. Vi har jobbat hårt och killarna gjorde det fantastiskt bra. Fyrbackslinjen var enastående”

QPR gick upp till 15:e plats i tabellen. Man har 15 poäng upp till play-off och 16 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Nästa match spelas på lördag, kl. 13:30 (svensk tid) borta mot Fulham och sänds på TV3 Sport HD