QPR värvar Jack Colback
Jack Colback i play-off match för Forest mot Sheffield Utd. Kommande säsong får han en betydligt snyggare tröja

QPR värvar Jack Colback

Tidigt på tisdagsmorgonen blev det officiellt att den rutinerade mittfältaren Jack Colback har skrivit ett 2-årskontrakt med QPR


33-åriga Colback (han fyller 34 i oktober) är född i Newcastle men  började spela fotboll i Sunderlands akademi som 10-åring och 9 år senare, i slutet av maj 2008, skrev han sitt första kontrakt.
Inför säsongen 09/10 blev han utlånad till Ipswich. Det var från början tänkt att räcka till januari-fönstret men blev förlängt över hela säsongen och han blev också framröstad av sina lagkamrater som årets spelare i Ipswich.

Säsongen 10/11 ficfk han debutera i PL, som inhoppare i 76:e minuten mot Wolves. På 9 minuter hann han få två gula kort och blev utvisad. Det blev 11 matcher i PL den säsongen och 13 på lån hos Ipswich innan han säsongen 11/12 tog en ordinarie plats i PL. Det blev totalt 114 matcher i Sunderland innan han inför säsongen 14/15, i en kontroversiell övergång, skrev på för rivalerna Newcastle.
 
Det blev totalt 93 matcher för favoritlaget från hans födelsestad innan han kom på kant med Rafa Benitez. Säsongen 17/18 ville inte Colback bli utlånad till Hull eller Wolves pga geografiskt läge utan valde att träna med utvecklingslaget och fick inte vara med på lagfotot, enligt Benitez pga att truppen var spikad. I januari blev han utlånad till Nottingham Forets för resten av säsongen och den följande säsongen blev han också utlånad till Forest med en klausul om ett permanent övergång. 

Av någon anledning gick den inte igenom så det var först när kontraktet med Newcastle gick ut som han blev Forest-spelare. Han hade en ordinarie plats i laget som gick upp säsongen 21/22 och står noterad för 11 matcher i PL förra säsongen

Och nu har han alltså skrivit på ett 2-årskontrakt med QPR. “Jag ser fram emot att vara en del i det som managern vill skapa här, det var ett lätt beslut. Det är en tuff liga, men jag är van vid det och förberedd för det. För att lyckas i den här serien måste du vara beredd att göra skitjobbet, det är en skillnad mellan championship och PL. Jag kommer att ge 100%, det har jag gjort var än jag har spelat. Fansen vill se spelare som ger 100% för klubbmärket och det är något jag står bakom”

Gareth Ainsworth ville ha in mer erfarenhet och är (som vanligt) nöjd med sitt nyförvärv:”Jag är väldigt glad att Jack är här. Det är en bra spelare och han hade några klubbar som var intresserade men han valde QPR för att han vill vara med på det vi försöker bygga här och det känns bra. Han kommer att tillföra energi och erfarenhet. Han är bra med bollen och har en vinnarmentalitet och envishet som förhoppningsvis kan smitta av sig”

Colback har bara tränat på egen hand sedan maj så han är inte redo för seriepremiären utan han kommer att få visa under den närmaste veckan vilken nivå han ligger på. Förhoppningsvis är debuten inte allt för långt bort

Jörgen Tjärnström2023-08-01 17:23:00
Author

Fler artiklar om QPR