QPR värvar mittfältare från Ipswich
Andre Dozzell (t.h.) lämnar Ipswich för spel i QPR

QPR värvar mittfältare från Ipswich

22-årige Andre Dozzell skriver på treårskontrakt

Efter ett par veckors spekulationer kunde QPR till slut bekräfta köpet av Andre Dozzell.

Den 22-åringe innermittfältare värvas för en summa som sägs vara en miljon pund och han lämnar därmed klubben han spelat för sedan har var åtta år. Utöver spel i Ipswich så har han även representerat England på alla nivåer från U16 till U20 och sammanlagt har det blivit 40 U-landskamper, varav nio för U20.

Dozzell debuterade för Ipswich i april 2016 och det tog bara 26 minuter innan han gjorde mål. Bättre start går knappast att få för en ung kille vars pappa tidigare spelat i klubben. Trots den fina debuten så hade den talangfulle spelaren svårt att ta en plats och här sägs det att skador och en tendens att verka ointresserad under vissa matcher spelade en stor roll.

I höstas hände dock något och under den nyss avslutade säsognen spelade Dozzell 43 av 46 ligamatcher och ett par cupmatcher för klubben. I januari skrev han på ett nytt kontrakt. I detta ingick en klausul som sade att han hade rätt att lämna ifall någon klubb lade ett bud på en bestämd summa, och det skall alltså QPR ha gjort.

Undertecknad har varit i kontakt med en kollega som följt Ipswich i över 40 år och han svarade:
"Det är en riktig 50/50 värvning…"
Ena sidan säger att ni får in en grym potential, och stora möjligheter att tjäna pengar vid en vidareförsäljning. Ipswich har tidigare sålt spelare som exploderat i andra lag och även fått plats i landslaget (läs. Mings och Cresswell).
Sedan stämmer allt gällande hans skadehistorik och att han inte riktigt varit motiverad i vissa matcher. 
MEN jag tror att ni har gjort ett kap, miljöbyten kan vara helt avgörande. Detta är ett sådant!"


Vi får hoppas att kollega Patrik har rätt och det hoppas han säkert själv också då Ipswich, enligt East Anglian Daily Times, skall ha lyckats förhandla sig till en ganska stor vidareförsäljningsklausul.

Dozzell säger själv till QPRs officiella hemsida att det blir tufft att lämna den klubb han spelat för så länge, men att han kände att var dags att ta sig vidare i karriären och att QPR blir det bästa alternativet för honom. Kontraktet är alltså på tre år och QPR har dessutom möjligheten att förlänga det med ytterligare ett.

Simon Ståål2021-06-17 12:58:00

Fler artiklar om QPR