QPR värvar ny målvakt
David Marshall, på bilden i Derbys tröja, är klar för QPR säsongen ut.

QPR värvar ny målvakt

Rutinerade David Marshall ansluter från Derby

QPR har ännu inte givit några besked på hur länge Jordan Archer kommer att bli borta efter den axelskada han ådrog sig i lördags. Troligen blir det en längre tid och under måndagen dök det upp en handfull namn på målvakter som skulle kunna vara aktuella för lån eller på fri transfer.

Det slutade med att QPR under tisdagskvällen presenterade Derbys David Marshall på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Marshall, som under förra säsongen var förstavalet mellan stoplarna på Pride Park, fyller 36 under våren och har 46 landskamper för Skottland på meritlistan och spelade i deras tre matcher i sommarens EM. Därefter har det dock varit motigare för honom och han var under hösten tredjeval bakom Ryan Allsop och Kelle Roos och detta har också lett till att han inte varit med i Skottlands landslagstrupper.

Han inledde karrären i Celtics akademi och flyttades upp i seniortruppen 2002 och spelade trettiotalet matcher innan han skrev på för Norwich 2007 efter en inledande låneperiod. Det blev två hela säsonger utan en missad ligamatch innan Cardiff blev ny klubbadress sommaren 2009. Även här var Marshall ordinarie, både under alla åren i Championship, men även under lagets säsong i Premier League 13/14. Han stannade i Cardiff till Augusti 2016 då Hull betalade 3,7 miljoner pund för hans tjänster. Efter tre säsonger, varav den sista som förstaval, gick flyttlasset till Wigan sommaren 2019. Det blev bara en säsong där innan han flyttade till Derby. Att möjligheten att flytta till QPR kom hastigt märks av att Marshall under måndagkvällen skulle spelat för Derbys U23. Under uppvärmningen plockades han dock av planen och ersattes av reservmålvakten. De initiala rapporterna sade att han hade skadat sig, men i efterhand kan vi nog konstatera att det var för att han inte skulle skada sig.

Många fans har tyckt att Mark Warburton borde ge unge Joe Walsh chansen mot West Bromwich på lördag. Walsh har dock bara spelat en halvlek i League One och en handfull cupmatcher för Gillingham innan han kom till QPR. Detta skall jämföras att Marshall utöver sina 46 landskamper har 557 liga- och cupmatcher för sina klubbar och 438 av dessa är i Championship. Vem Warburton väljer på lördag återstår dock att se.

Marshall är inte den enda målvakten med förflutet i Derby som skrivit på för QPR i dag. Under förmiddagen meddelade klubben att 19-årige irländaren Harry Halwax har anslutit till U23-truppen. Halwax representerade Derbys juniorlag från 2018 fram till i somras. Han återfanns på bänken då U23 under på eftermiddagen förlorade hemma mot Bristol City med 3-4 (0-2).

Simon Ståål2022-01-11 22:58:32

Fler artiklar om QPR