Mittfältskris i MFF

MFF har nästa alla sina mittfältare på skadelistan, helt plöstligt ser matchen mot Göteborg ut som en öppen historia.

Jörgen Ohlsson linkade av b-lagsmatchen mot Bunkeflo häromdagen, enligt rapporter skulle det inte vara något allvarligt men nu står det klart att det kan det visst vara.

Korsbandet är skadat på något sätt så bästa alternativet för Jörgen är några veckor och sämsta alternativet är resten av säsongen. Illa illa.

Till saken hör att Jörgen Ohlsson, trots sina många år i elitfotbollen innan sin fotskada i vintras aldrig hade varit allvarligt skadad. Nu kommer olyckorna efter varandra.

Endast ett par minuter efter att Jörgen fått lämna banan under matchen mot Bunkeflo var det dags för Erik Johansson att följa hans exempel. Men i hans fall rör det sig om en lårkaka. Spel på måndag är ändå tveksamt.

Sedan tidigare är Thomas Olsson långtidsskadad och Hasse Mattisson har ju fått tillbaka sina problem med vaderna och har inte tränat på hela veckan. Som lök på laxen har nu Lolo Chanko insjuknat i influensa.

Chansen finns att MFF på måndag kan ställa upp med samma mittfält som mot ÖSK i premiären men i så fall är Hasse och Lolo inte 100-procentiga. Vill det sig illa är bara Jon Jönsson och Kristian Bergström spelklara av MFF:s mittfältare. Då kanske det blir läge för att skicka upp Höiland på högeryttern och Olof Persson i mitten av mittfältet. Inga bra förändringar.

Håll tummarna.

Jakob Kjelldén2003-04-11 15:42:00

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?