Lagbanner

Inför Leicester City-QPR

Bortaplan eller inte, nu är det dags att börja vinna!

QPR möter på lördagen Leicester på bortaplan, men nu duger det inte att spela bra och få med sig en pinne hem längre!

Trots en bra insats mot tabelltvåan Derby fick QPR till slut bara med sig en poäng från matchen i tisdags och då både Barnsley och Southend vann i veckan trillade man under det förhatliga nedflyttningsstrecket igen.

Mot Derby fick QPR klara sig utan ljumskskadade Dexter Blackstock, och målskytten Martin Rowlands tvingades utgå med en liknande skada redan i första halvlek. Bägge två har en 50-50 chans att kunna spela. Lee Camp och Adam Bolder är klara för spel igen efter att ha fått stå över senast på grund av kontraktsklausuler.

Camp kommer att ta tillbaka sin plats i målet medan Bolder förväntas ersätta Steve Lomas på innermittfältet. Skulle Rowlands inte kunna spela tas hans plats på högerkanten av tisdagens inhoppare Gareth Ainsworth.

Paul Furlong, Marc Nygaard och Ray Jones är alternativen i anfallet om Blackstock inte blir spelklar till den sista matchen innan landskampsuppehållet.

Hemmalaget Leicester har hamnat i någon sorts ingemansland. Med nio matcher kvar att spela har laget spelat ihop 46 poäng och har alltså bara fyra kvar till de 50 som brukar innebära nytt kontrakt. Att titta uppåt mot kvalplats är troligen inte heller aktuellt då lagen runt den sista kvalplatsen har 63 poäng.

Efter beskedet att Milan Mandaric tar över majoriteten av klubben blir det troligen en full satsning på Premier League nästa säsong för Leicester och det är upp till spelarna i dagens lag att visa att de är bra nog att vara med i satsningen.

Även om många fans tror på tre lätta poäng mot QPR så varnar lagledningen för motståndet och man är medvetna om att laget gjorde en bra match mot Derby.

I tisdags fick man bara 1-1 hemma mot jumbon Leeds, men man siktar på tre pinnar mot QPR. På skadelistan finns långtidsskadade målvakten Rab Douglas samt lagkaptenen Paddy McCarthy. Anfallaren Matty Fryatt har återhämtat sig efter sin skada och kan bli aktuell för ett inhopp. Inlånade trion Shaun Newton (West Ham), Jason Jarret (Preston) och Geoff Horsfield (Sheffield United) lär även de återfinnas i truppen. Den obligatoriska (?)svenskkollen pekar på att Nils-Eric Johansson ligger bra till för ännu en match på vänsterbacken.

Preliminära laguppställningar

Leicester City

13. Paul Henderson
2. Alan Maybury
14. Gareth McAuley
3. Patrick Kisnorbo
15. Nils-Eric Johansson
16. Shaun Newton
23. Jason Jarrett
6. Stephen Hughes
27. Levi Porter
7. Iain Hume
9. Geoff Horsfield

Queens Park Rangers

20. Lee Camp
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
2. Marcus Bignot
11. Gareth Ainsworth
7. Adam Bolder
28. Inigo Idiakez
17. Lee Cook
29. Paul Furlong
30. Marc Nygaard

Motivationen kommer att bli mycket avgörande för utgången av matchen. Leicester har en kommande satsning mot Premier League framför sig och det gäller för deras spelare att visa framfötterna medan QPR helt enkelt måste börja vinna om man vill undvika spel i League One och Johnstone’s Paint Trophy till hösten. Oavgjort låter inte så dumt va? Leicester 1, QPR 1.

Simon Ståål2007-03-16 17:46:00
Author

Fler artiklar om QPR