Lagbanner

Inför Bristol City-QPR

Efter en sommar med rykten, värvningar och träningsmatcher är det äntligen dags för ligapremiär. QPR ställs inför en klurig uppgift då man möter nykomligen Bristol City på bortaplan.

Bristol City kom förra säsongen tvåa i Championship och gick därmed upp utan att behöva kvala. Manager Gary Johnson har under sommaren spenderat en miljon pund och har sex nya spelare i truppen. Hela miljonen gick åt för att köpa loss anfallaren Lee Trundle från Swansea, medan mittfältarna Michael McIndoe (Wolves), Ivan Spourle (Hibernian, Skottland) och Marvin Elliott (Millwall) samt målvakten Stephen Henderson (Aston Villa) har kommit på fri transfer. Vidare har backen Tamas Vasko lånats in hela säsongen från ungerska Ujpest FC.

De tre förstnämnda kommer att vara med och slåss om en plats i startelvan medan unge Henderson är värvad som back-up till Adriano Basso och Chris Weale. Basso provspelade för övrigt för QPR vid en målvaktskris våren 2004. Ian Holloway valde dock att inte skriva kontrakt med Basso utan lånade i stället in en ung målvakt från Derby vid namn Lee Camp. I dag är Basso förstaval, vilket har fått till följd att Weale har lånats ut till Hereford en månad för att få matchträning.

Lettland har stått värd för Bristol City i sommar och laget spelade under träningslägret där tre matcher. Mot topplaget Skonto Riga blev det 3-3 innan Olympic JFC och FK Zalgiris slogs tillbaka med 4-2 respektive 3-0. Väl hemma igen spelade man 2-2 hemma mot Bournemouth innan man avslutade med 2-0 borta mot Weston-super-Mare hemmahörande i Blue Square South - dvs den ena av två serier under Conference.

Gary Johnson förväntas ställa upp med Basso i mål, medan nye Vasko och Richard Keogh slåss om en plats brevid Louis Carey i mittförsvaret. Bradley Orr och Jamie McAllister ligger bra till för ytterbacksplatserna även om Brian Wilson också kan vara ett alternativ.

På mittfältet ser nyförväven McIndoe och Elliott ut att ta varsin plats medan Lee Johnson och Scott Murray kan komma att ta de andra platserna. Nyförvärvet från Skotska ligan, Spourle, är avstängd de fyra första matcherna.

Lee Trundle lär starta i anfallet, troligen tillsammans med Enoch Showunmi, som stått för en del mål under försäsongen.

Oavsett laguppställning har man majoriteten av pubiken på ett utsålt Ashton Gate bakom sig och John Gregory och hans lag får vara på sin vakt.

Stora delar av QPRs startelva verkar vara klar redan. Lee Camp är given i målet medan Danny Cullip är skadefri och får troligen Damion Stewart som partner i mittförsvaret, även om många hellre ser Chelsea-lånet Michael Mancienne i mitten. Mancienne kommer troligen att spela högerback i stället, medan Marcus Bignot och John Curtis är de troligaste alternativen på vänsterbacken då Chris Barker (tre matcher) och Sami Timoska (en match) är avstängda efter röda kort i säsongsavslutningen i maj.

På mittfältet saknas nyförvärvet Simon Walton efter den fraktur han ådrog sig i träningsmatchen mot Fulham. Nyutnämnde lagkaptenen Adam Bolder lär få Stefan Bailey som partner centralt då Martin Rowlands troligen tar plats som vänsterytter. Möjligheten att använda Rowlands centralt finns då inlånade Hogan Ephraim kan spela på bägge kanterna. Stefan Moore gjorde en bra instats mot Fulham och med Gareth Ainsworth på skadelistan ligger han bra till för en plats från start. Konkurrensen kommer främst från nyss nämnde Ephraim och från nyförvävet Danny Nardiello. Unge Kieron St. Aimie gör sin första säsong med A-truppen och ses nog som lite för grön för en ligapremiär.

Nardiello är värvad som anfallare, men får svårt att ta en plats i startelvan efter att Dexter Blackstock och Chelsea-lånet Ben Sahar gjorde mycket bra i från sig mot Fulham och troligen startar på Ashton Gate.


Preliminära laguppställningar

Bristol City


1. Adriano Basso
2. Bradley Orr
6. Louis Carey
16. Richard Keogh
3. Jamie McAllister
11. Michael McIndoe
26. Marvin Elliott
33. Lee Johnson
7. Scott Murray
23. Lee Trundle
15. Enoch Showumni

Queens Park Rangers

1. Lee Camp
6. Michael Mancienne
4. Danny Cullip
5. Damion Stewart
21. John Curtis
18. Stefan Moore
7. Adam Bolder
23. Stefan Bailey
14. Martin Rowlands
9. Dexter Blackstock
17. Ben Sahar

Vad skall vi då förvänta oss i premiären? Bristol City är nykomlingar i serien, vilket gör QPR till favoriter i matchen. Hur bra lag QPR verkligen har går åsikterna i sär om. Många tidiningar menar på att försäljningen av Lee Cook automatiskt gör Rangers till ett bottenlag, medan anfallet med Blackstock och Sahar samt Lee Camps närvaro i målet enligt många gör att QPR kommer att hålla till i mitten av tabellen eller kanske till och med runt kvalplatserna.

Premiärer är alltid svårtippade och ett oavgjort resultat skulle inte förvåna mig. Jag väljer dock min vidskepliga, negativa linje och tror på en knapp förlust trots stort spelövertag. Bristol City 2, QPR 1.

Simon Ståål2007-08-10 23:10:00
Author

Fler artiklar om QPR