QPR - Barnsley 1-0 (1-0)

Fjärde segern på fem matcher för Rangers, adjöss formsvacka!

I väntan på Petters reserapport från Barnsleymatchen så kommer här en "vanlig" matchrapport!

Rangers tog på lördagen sin tredje raka seger, QPR har dessutom ännu inte släppt in några mål på det nya året. Triumfen mot Barnsley kan dock bli dyrbar för "Superhoops" som drabbades av skador. Som tur var visade såväl de ersättare som startade matchen istället för avstängda Bircham och Shittu som de som kom in under densamma att Rangers har gott om sparkapital, främst i unga spelare som kan gå in och göra en mycket bra match trots pressen.

Rangers började matchen en aning sömnigt, Barnsley skaffar sig ett antal halvchanser, alla resultatlösa. Efter ca 10 minuter får Rangers några hörnor varav följderna av den sista leder till matchens enda mål. Langley prickar Matthew Rose med ett inlägg, den senare nickar ner till en friställd Richard Paquette som dundrar in 1-0 med högerfoten! Kanonstart för Rangers och extremt viktigt att få en snabb ledning i matchen! Rangers har efter målet en bra mycket bra period där Cook matar Gallen och Paquette med vassa passningar, bl a tvingar detta fram en varning på Barnsleys Neil Austin i matchens 25:e minut. I den 29:e minuten får Barnsley en hörna men misstag från bortalaget ger Rangers och Kevin Gallen fritt fram, Barnsleyförsvaret hinner dock rensa undan. Rangers spelövertag är nu markant och man skapar hela tiden farligheter, bl a har Richard Langley en farlig frispark i 32:a minuten som Marriott dock avvärjer. Spelet under halvlekens sista minuter blir avvaktande, en Padulapassning i 40:e minuten friställer dock så när Gallen men Chris Morgan i Barnsleyförsvaret får undan bollen. På övertid blir Matthew Rose skadad och tvingas gå ut, han ersätts av Wes Daly samtidigt som Palmer flyttar ner på backen igen. På slutet har Barnsley sin enda riktigt farliga chans då Donovan nyper till på en hörnretur, skottet går klockrent i ribban! Halvleken dock klart till Rangers som borde haft en större ledning.

Andra halvleken inleds bäst av Barnsley som nu måste satsa framåt! Spelet är tufft och bl a Gino Padula drabbas av en vårdslös tackling från Gary Jones, den senare varnas för tilltaget. Padula är dock snabbt tillbaka i spel igen! I den 69:e minuten byts Brett Angell in istället för Dennis Oli, ett inte helt populärt byte bland Rangersfansen som börjar bli otåliga över Angells oförmåga att göra mål. I 73:e minuten byter “Ollie” även in Ollie Burgess och tar ut Langley, även han hårt åtgången av Barnsleyspelarna. Rangers har nu gjort alla byten. Paquette och Angell bildar anfallspar, Gallen flyttar ner på mitten och bildar mittfält med Daly, Burgess och Cook, inte världens mest rutinerade mittfält kanske.... Barnsley dominerar nu bollinnehavet utan att vara riktigt farliga, Rangers skapar dock inte mer själva. I 85:e minuten får Richard Paquette en bra skottchans men skjuter tyvärr till höger om Marriotts mål. Domaren hade lagt till 5 minuter på grund av skadorna och det blir nervösa minuter då Barnsley flyttar upp hela laget för att få till en kvittering! Rangers rider dock ut stormen och klarar hem tre viktiga poäng.

Segern var rättvis även om hemmalaget skapade få målchanser. Kvällens bäste var lite oväntat Gino Padula som gjorde en stormatch på Shittys plats, frågan är om han inte med detta spelat sig in i förstauppställningen. Säkra brytningar och uppoffrande spel imponerade på såväl supportrar som manager Holloway. Richard Paquette går från klarhet till klarhet, mål igen och samarbetet med Kevin Gallen och Lee Cook fungerar bättre och bättre. Under första halvleken skapade trion massor med chanser, ledningen borde efter de första 45 minuterna varit större. Man blir även imponerad av ungtupparna Burgess och Daly som kommer in och spelar ett moget mittfältspel trots lite matchrutin. Holloway kommenterade även skadorna på den officiella hemsidan och det verkar hoppfullt för såväl Langley som för Oli och Rose, vi håller tummarna för att de kan följa med till nästa helgs svåra bortamatch mot Plymouth. Men nu suger vi på den här karamellen och på det faktum att den formsvacka QPR befann sig i innan jul nu kan anses vara död och begraven.