Blackpool - Queens Park Rangers 1-3 (0-1)

Hat-trick av Richard Langley sänkte Blackpool.

Queens Park Rangers jakt på en kvalplats fortsatte på lördagen med seger på bortaplan mot Blackpool. Matchvinnare blev Richard Langley, som gjorde alla tre målen.

Som väntat lät Ian Holloway lånet från Tottenham, Stephen Kelly debutera då Terrell Forbes var skadad. Eftermiddagens reservbänk bestod av målvakten Nick Culkin, försvararen/mittfältaren Matthew Rose samt anfallarna Andy Thomson, Richard Pacquette och Brett Angell.

Rangers började piggast och första målchansen gick till Paul Furlong som sköt utanför från straffområdesgränsen. Vid ett par tillfällen såg det också ut som om Rangers tagit sig igenom Blackpools försvar, men linjedomaren var av annan uppfattning och viftade ivrigt för offside.

Hemmalaget kunde kontra vid ett par tillfällen men kom inte närmare än ett par långskott som gick både högt och snett.

Gallen nickade en hörna från Langley strax utanför efter dryga tjugo minuters spel och ett par minuter senare kunde samme Langey nicka bort Bullocks skott på mållinjen.

Tio minuter innan paus kom till slut Rangers ledningsmål. Furlong fick frispark strax utanför straffområdet och Langley kunde skruva bollen över muren och utom räckhåll för Barnes.

I anfallet efter fick Furlong bollen och i stället för att passa en fri Kevin Gallen valde han att skjuta. Det visade sig vara fel val då skottet gick både högt över och långt utanför.

Fem minuter innan paus nickade Shittu Padulas hörna i mål, men samme linjeman som tidigare så glatt viftat för offside viftade denna gång för frispark för en ojustehet som han sett.

Tre minuter in på andra halvlek hade Rangers ett par jättelägen att utöka sin ledning då bollen hamnade i Blackpools målgård och Barnes tippade skott från både Gallen och Shittu i ribban. Bollen studsade fram och tillbaka innan det hela slutade med ett mindre slagsmål och frispark till Blackpool.

Rangers lån från Everton, Kevin McLeod sköt över efter tio minuters spel innan han i nästa situation kunde spela in bollen till Furlong som dock inte fick träff denna gången heller.

Blackpool hade läge att kvittera då Taylor tog sig igenom försvaret. Skottet blev dock inte vad han tänkt sig och en välplacerad Chris Day kunde enkelt hålla bollen.

Mitt i andra halvlek kunde Langley göra sitt andra mål. Furlong kämpade bra och fick tag i bollen innan han fälldes. Domare Bates valde att inte blåsa då bollen hamnade hos McLeod som spelade ut bollen till Langley. Langley kunde omarkerad placera in bollen från straffområdesgränsen då Blackpools försvar väntade på att Furlong skulle få frispark.

Blackpool gjorde ett par offensiva byten i jakt på mål och Ian Holloway valde att ställa om till 4-5-1 och ersatte Furlong med Matthew Rose.

Med fem minuter kvar kunde Rangers kontra in 3-0. Gallen fick tag i bollen och kunde hålla i den tills han fick understöd i form av McLeod. McLeods låga inlägg nåddes precis av Langley som fullbordade sitt hat-trick.

På övertid kunde Blackpool slutligen få in ett reduceringsmål genom Taylor, men dagen tillhörde QPR och i synnerhet Richard Langley.

I nästa match väntar uppflyttningskandidaten Cardiff på Ninian Park. Om Rangers skall få åka till Wales ytterligare en gång i vår så krävs det minst en poäng.