Lagbanner

Inför Oldham - QPR

Två lag i turbulenta tider möts.

Oldham och QPR drabbar i morgon samman på Boundary Park i en match som är mycket svår att förutsäga. Oldham meddelar i dag att man givit sin manager Iain Dowie tillåtelse att prata med Crystal Palace. Man hoppas att Dowie kommer att stanna kvar, men då man befinner sig i administration och inte kan erbjuda honom något nytt kontrakt finns det en risk att han väljer att ta jobbet i klubben han en gång spelat med i Premier League. Oldham han också börjat leta efter en tillfällig ersättare.

Ute på själva planen vill hemmalaget ha revansch från vårens play-off förlust mot QPR. I år är man dock inte i närheten av en kvalplats för tillfället, utan parkerar på 19:e plats, tio poäng efter sjätteplacerade Luton. Det återstår dock mer än halva säsongen och det på förhand utdömda laget har inte gett upp ännu.

Många av spelarna i truppen är nya för säsongen och det är en salig blandning mellan ungt och gammalt. Bland de mest rutinerade spelarna finns 39-åriga John Sheridan och David Eyres. Sheridan ställdes dock över senast och finns inte heller med i den 19-mannatrupp som presenteras på den officiella hemsidan. Eyres däremot hoppade in senast och gjorde mål i förlustmatchen (1-2) borta mot Colchester, och hoppas på en plats i startelvan den här gången.

I övrigt ser Oldhams trupp ut som vilken division 2-klubbstrupp som helst. Yngre spelare med förflutet i en Premier League-klubb tampas om platserna med slocknande stjärnor, egna talaner och ett par ungdomar, inlånade från någon av klubbarna i Premier League.

I Oldham återfinns bland annat Michael Clegg med ett par matcher i Europa för Man United på meritlistan. Till samma kategori hör David Beherall som hann med en handfull matcher i högsta ligan med Newcastle och före detta QPR-spelaren Paul Murray. De inlånade spelarna är i dagsläget Fulhams mittback Mark Hudson, Newcastles anfallare Calvin Zola, Boltons mittfältare Jermaine Johnson och Manchester Citys målvakt Kieren Westwood. De tre förstnämnda lär spela från start medan Westwood är inlånad som back-up till duktige Les Pogliacomi.

Hur laget ställer upp i morgon är svårt att säga. Det lär bli förändringar från förra ligamatchen och det faktum att det är oklart vem som leder laget i morgon spelar också in. Följande 19 spelare är aktuella:

Målvakter: Les Pogliacomi, Kieren Westwood
Försvarare: David Beherall, Danny Boshell, Michael Clegg, Will Haining, Danny Hall, Dean Holden, Mark Hudson, Marc Tierney.
Mittfältare: Ernie Cooksey, David Eyres, Adam Griffin, Jermaine Johnson, Paul Murray, Carlos Roca.
Anfallare: John Eyre, Scott Vernon, Calvin Zola.

QPR har problem av olika slag vad gäller laget. Chris Day är återställd efter ha haft problem med en ljumske, men Två bra matcher i målet av Nick Culkin har lett till att Day inte längre är lika säker på sin plats. Förhoppningsvis väljer Ian Holloway att åter ställa Day i målet, då hans närvaro är en bättre trygghet för fösvaret. Backlinjen med från höger Forbes, Carlisle, Shittu och Padula känns given.

På mittfältet har Holloway de mest angenäma problemen. Mittfältet fungerade mycket bra sist, trots att såväl Marc Bircham som Kevin McLeod inledde på bänken. McLeod gjorde två mål en bra match när reserverna i tisdags vann med 3-0 mot Millwall. Det kan bli i stort sett vilket mittfält som helst och samtliga alternativ känns bra.

I anfallet är desto tunnare. Paul Furlong och Richard Pacquette påbörjar varsin trematchers avstängning som de fick efter att ha blivit utvisade i reservlagsmatchen mot Brighon. Dennis Oli har återvänt efter att ha varit på lån i Gravesend and Northfleet och tillsammans med Eric Sabin är han de troligaste alternativen om något skulle hända Kevin Gallen eller Tony Thorpe. Lustigt nog så spelade Furlong och Pacquette anfallare mot Millwall i tisdags medan Sabin fick hålla till på högerkanten. Andra alternativ är att låta Gareth Ainsworth eller Kevin McLeod spela på topp i nödfall.

Det som talar emot QPR i helgen är dock inte avsaknaden av anfallare utan saknaden av pengar. De senaste dagarnas spekulationer om att man måste sälja ett par tunga namn för att få verksamheten att gå runt är inte bra och även om det inte finns något bekräftat ännu så finns hotet där.

Med anledning av ovanstående så känner jag mig tvungen att återigen tippa förlust. Denna gången är jag lite extra negativ och tror att ett taggat Oldham vinner komfortabelt med 2-0.

Simon Ståål2003-12-19 16:49:00

Fler artiklar om QPR