Lagbanner
2022-10-15 13:30

Luton - QPR

Inför Luton-QPR
Lyndon Dykes gjorde 2 mål mot Reading, fortsätter han att måla mot Luton?

Inför Luton-QPR

QPR har via 3 raka vinster klättrat till 3:e plats i tabellen och har chansen att gå upp iserieldning vid vinst i lördagens rivalmöte mot Luton på Kenilworth Road


QPR lyckades vinna 3:e matchen i rad när Reading (och tv-spöket) besegrades med 2-1 hemma på Loftus Road i fredags. Segern innebär att R’s efter 13 omgångar har tagit 24 poäng och ligger 3:a i tabellen, på samma poäng som Sheffield Utd och Norwich som är 1:a och 2:a. 

Trots frånvaro av Chris Willock var R’s det bättre laget i första halvleken och borde ha haft en straff efter 20 min då Reading-spelaren tydligt förde bollen över kortsidan med utsträckt arm, men ingen av domarna såg det?!?  Strax efteråt tvingades Ethan Laird bryta matchen pga känningar i baksidan av låret och han ersattes av Osman Kakay. Inget ont om Kakay men ett klart avbräck att tvingas byta ut Laird. Och med halvtimmen spelad fällde Tim Ireogbunam en Reading-forward i utkanten av straffområdet och den här gången blundade inte domaren, 0-1. Men R’s fick in kvitteringen ganska omgående. Efter en fin aktion av Kakay ute på högerkanten kunde Lyndon Dykes nicka in sitt första mål på 11 matcher. I slutet av halvleken borde nog Andy Carroll ha blivit utvisad efter en våldsam tackling mot Tyler Roberts men domaren visade bara det gula kortet. 

I den andra halvleken var det Reading som började bäst men utan att skapa klara chanser. tyler roberts hade en jättechans att ge R’s ledningen efter 60 min men han fick ingen kraft i nicken från snäv vinkel och Joe Lumley i Readings mål kunde rädda ganska enkelt Lumley fick också göra en bra räddning på ett skott från Ilias Chair. Med 20 min kvar valde Michael Beale att gå över till en trebackslinje och bytte ut Sa Field mot Rob Dickie. Med 7 minuter kvar till 90 fick vi så vår första straff för säsongen när Tim Iroegbunam blev nedriven i straffområdet. Dykes placerade bollen säkert i Lumleys vänstra hörn, tydligen vårt första mål mot the Loft för säsongen. I slutminuten fick Seny Dieng göra en fin räddning vid sin vänstra stolpe på en bra slagen frispark. 

Jag må vara lite färgad men tycker iaf att vi vann matchen rättvist. Beale visade återigen vilken taktiker han är som lyckades ändra matchbilden när Reading hade kopplat grepp om den andra halvleken. Han har också på ett lyckat sätt roterat i spelartruppen och vi har ändå fått med oss 9 poäng från den här på förhand tuffa veckan.

Nu har vi varit spellediga i veckan och det kan nog vara nyttigt. Vi dras ju med en del skador även om det så sakteliga ljusnar på den fronten också. Chris Willock kan kanske vara tillbaka innan VM-uppehållet i mitten av november och förhoppningsvis är inte skadan på Ethan Laird så allvarlig. Övriga ska vara i full träning och tillgängliga för matchtruppen, även Taylor Richards som har varit borta sedan premiären mot Blackburn och Sinclair Armstrong. 

Jag tippar att Beale startar så här: Seny Dieng; Kenneth Paal, Jake Clarke Salter, Leon Balogun, Osman Kakay; Stefan Johansen, Sam Field, Tim Iroegbunam; Ilias Chair, Tyler Roberts; Lyndon Dykes

Mick Beale säger till officiella hemsidan:”Spelarna tränar på en riktigt hög nivå och följer sina individuella utvecklingsplaner. Dom är väldigt fokuserade och jag hoppas vi kan fortsätta på den nivån. Vi kommer att bli bättre, vi är inte i närheten av vad jag tror vi kan prestera. Men championship är en tuff liga, jag hoppas att vi kan få ut vårt max vid rätt tillfälle”.

Motståndarna
Luton var en stor överraskning förra säsongen då man tog 6:e platsen i tabellen på 75 poäng och gick till play-off, vilket får ses som en bedrift då dom spelade Non-league 2014 och League Two så sent som 2018. I play-off blev det sedan  förlust i semifinalen mot Huddersfield med 1-2 (1-1 hemma och förlust med 1-0 borta). 

Den här säsongen började lite knackigt med bara 2 poäng och 1 mål framåt på de 4 första matcherna, men sedan har det gått bättre och på de senaste 9 matcherna har dom 4 vinster och 4 oavgjorda, och kommer till lördagens match med 5 matcher i rad utan förlust. I den senaste omgången blev det 0-0 borta mot West Bromwich

Manager för Luton är den osympatiske walesaren Nathan Jones som brukar spela 3-5-2 med lite olika varianter. Den interna skytteligan leds av nyförvärvet från Barnsley, Carlton Morris, som har gjort 6 ligamål. Den fd QPR-spelaren Luke Freeman har spelat 8 matcher från start, gjort 2 inhopp och noterats för 1 mål och 1 assist. Man har skador på försvararen Reece Burke och anfallaren Cauley Woodrow, försvararen Gabriel Osho är ett frågetecken, i övrigt fullt lag

Statistiskt sett är det klar fördel för QPR. På 14 liqamöten under 2000-talet har vi 9 vinster, 1 förlust, och 4 oavgjorda och ser man längre tillbaka så har vi bara 2 förluster på  totalt 26 möten i liga och cuper. QPR är seriens näst bästa bortalag med 13 poäng på 7 matcher medan Luton bara har tagit 7 poäng på sina 7 hemmamatcher. Förra säsongen vann vi med 2-0 hemma på Loftus Road efter mål av Chris Willock och Charlie Austin och på Kenilworth Road blev det 1-2 efter mål av Andre Gray och Rob Dickie.

Matchens domare
Huvuddomare är Tony Harrington från Cleveland och assisterande domare är Stuart Burt och Simon Bennett. Harrington har dömt 6 matcher den här säsongen varav 4 i Premier League och delat ut totalt 20 gula kort. Avspark på ett utsålt Kenilworth Road kl. 13:30 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2022-10-14 23:08:36
Author

Fler artiklar om QPR