Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-09-28 20:45

QPR - Birmingham

Inför QPR-Birmingham
Kan QPR får fira en seger efter tre raka förluster i ligaspelet?

Inför QPR-Birmingham

Efter tre raka förluster i ligaspelet väntar nu två hemmamatcher för QPR som på pappret skall kunna ge full pott. Första motståndaren är Birmingham.

Efter att ha inlett säsongen med sex raka utan förlust i ligan så har QPR förlorat de tre senaste matcherna. Nu väntar hemmamatcher mot Birmingham och Preston och skall man på allvar vara med och slåss om en kvalplats så gäller det att inte tappa onödiga på poäng på hemmaplan.

Tisdagens motståndare är Birmingham. Lagets utveckling under 2021 påminner om QPRs. Man låg illa till i tabellen med tio omgångar kvar, men med då nyss tillträdde Lee Bowyer vid rodret fick man rätt på spelet och resultaten och med två omgångar kvar var kontraktet säkrat.

Höstsäsongen inleddes också starkt, men på de tre senaste matcherna har man bara tagit poäng och precis som QPR har man efter nio spelade matcher tre vinster, tre oavgjorda och lika många förluster. Poängen kom i lördags då man spelade 0-0 hemma mot Preston. Medan QPR på sina nio matcher har gjort mål i samtliga och noterats för 17-14 i målskillnad så har Birmingham gjort tio mål och släppt in lika många och gått av planen mållösa fyra gånger. Ledande målskytt är Scott Hogan som noterats för tre mål. Nyförvärvet från Watford, Troy Deeney, har sedan han anslöt till klubben den siste augusti startat två matcher, hoppat in i två och gjort ett mål.

QPR noterades alltså för sin tredje raka förlust, alla med 2-1, när man i fredags släppte in två sena mål borta mot West Bromwich. Mot Bournemouth inledde man svagt och hamnade i underläge innan man avslutade ganska bra och samma sak var det mot Bristol City. Här stod det länge 1-1 och QPR var närmast segern innan man släppte in 1-2 på tilläggstid.

Det är inte så att spelet är katastrofalt uselt, och två av förlusterna har kommit på bortaplan mot tippade topplag. Kan laget fortsätta spela bra och vinna de två kommande matcherna så ser det återigen ljust ut.

Inför matchen har man lite problem med skador. På vänsterbacksplatsen saknas både Lee Wallace och Sam McCallum på grund av skador. Mot West Brom flyttades Yoann Barbet från mittförsvaret till wingbackpositionen. Då Jordy de Vijs ännu en gång är osäker för spel på grund av en mindre skada så kan det dock bli så att Barbet flyttas tillbaka in i mitten och att Moses Odubajo byter högerkant mot vänster och att Osman Kakay eller Albert Adomah startar till höger.

Det finns även viss oro gällande innermittfältet. Stefan Johansen tvingades utgå senast och skall ha testats under måndagen. Det finns visserligen flera alternativ att tillgå, men för tillfället innebär samtliga dessa att man tappar en del i kvalitet.

I anfallet finns Charlie Austin, Lyndon Dykes och Andre Gray tillgängliga och här tror jag Austin kommer in från start då han inte fick någon speltid i fredags.

Tisdagens match börjar på standardtiden 20:45 och visas på QPR+

 

Simon Ståål2021-09-27 22:22:03

Fler artiklar om QPR