Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-08-07 16:00

QPR - Millwall

Inför QPR-Millwall (seriepremiär)
Mark Warburton hoppas att QPR ska närma sig topplagen den här säsongen

Inför QPR-Millwall (seriepremiär)

Försäsongen är till ända, träningsmatcherna är avklarade och det är dags att spela om poäng. QPR spelar premiären hemma mot lokalkonkurrenterna Millwall.


Efter den fina vårsäsongen, ett bra transferfönster och bra spel och resultat i träningsmatcherna är förväntningarna på QPR högre än på mycket länge när serien nu drar i gång. 
När Mark Warburton sätter sig på kylväskan vid sidlinjen på lördag är han vår förste manager på 16 år som startar sin tredje säsong som huvudansvarig. Det blev 13:e plats 19/20 och 9:e plats förra säsongen. 

Och Warburton hymlar inte med att målet är att bli bättre den här säsongen. Jag kan inte säga till fansen “vi siktar på tolfte plats” eller “vi siktar på övre halvan”. Vi kom nia förra säsongen och vi vill bli bättre än så. Vi vill ha mer än 68 poäng, vi vill ha fler hållna nollor och vi vill hamna ännu högre i tabellen. Klarar vi av att uppfylla de målen är vi med i toppen av tabellen, säger han i en intervju i West London Sport

Den nyss utnämnda lagkaptenen Stefan Johansen har inte spelat i någon av träningsmatcherna men Warburton säger att det inte är någon fara med norrmannens form utan han är med i truppen. 
Jag gissar att det innebär samma lag som i genrepet mot Leicester förutom att Johansen går in på mittfältet i stället för Andre Dozzell, dvs; Seny Dieng i målet, en trebackslinje med Yoann Barbet, Jordy De Wijs och Rob Dickie, Lee Wallace och Moses Odubajo som wing-backs, Dominic Ball och Stefan Johansen centrala mittfältare, Ilias Chair och Chris Willock i lite friare offensiva roller och Charlie Austin som ensam forward. 

Willock tycker jag personligen har sett ruggigt bra ut på försäsongen, hoppas att det håller i sig när det blir tävlingsmatcher. Tyvärr har ju Sam Field redan dragit på sig en knäskada och blir borta en längre tid och Luke Amos har en bit kvar innan han är i speldugligt skick. Övriga ska vara friska och hela

Motståndarna
Millwall slutade 11:a förra säsongen med 62 poäng. 17 matcher spelade man oavgjort vilket var mest av alla lag i serien. Den här säsongen är förväntningarna högre och förhandstipsen pekar på att en play-off plats ligger inom räckhåll så det blir en bra värdemätare för QPR direkt i premiären. Man har värvat målvakten George Long (fri transfer från Hull), vänsterbacken Scott Malone (fri transfer från Derby), mittfältaren George Saville (från Middlesbrough) och lånat mittbacken Daniel Ballard (från Arsenal) samt forwarden Benik Afobe (från Stoke)

Millwall har spelat hela 7 träningsmatcher mot rätt så varierande motstånd, den sista så sent som i onsdags då Bromley besegrades med 2-0. Jag har inte sett några laguppställningar så jag kan inte säga hur starkt lag man har haft, men kan iaf konstatera att det tidigare har blivit vinster mot Motherwell, Barnet och Ipswich, förluster mot Arsenal och Watford samt oavgjort mot Gillingham. Manager Gary Rowett är nöjd med försäsongen och säger att sett till prestationen på försäsongen är det åtminstone 20 spelare som som slåss om platserna i startelvan på lördag. Yttern Mason Bennett skadade sig i träningsmatchen mot Ipswich i lördags, frågetecken för defensiva mittfältaren Maikel Kieftenbeld och mittbacken Jake Cooper,  i övrigt är alla spelare tillgängliga


Under 2000-talet har lagen mötts 16 gånger i seriesammanhang. QPR har vunnit 5, förlorat 2, och 9 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen blev det oavgjort på the Den, 1-1, och QPR vann med 3-2 hemma på KPF Stadium. Millwall har haft väldigt svårt att vinna i W12. Den senaste förlusten på hemmaplan mot Millwall kom i februari 1989. 

Om stryktips-spelarna har koll på det vet jag inte men faktum är att R’s är stora favoriter på tipset, 62 % av tipparna har plitat ner 1:an på match 8 när detta skrivs
Millwall har sålt ut hela School End och förhoppningsvis blir det välfyllt på hemmasektionerna också nu när restriktionerna har lyfts.

Huvuddomare i matchen är Oliver Langford från West Midlands. Han dömde totalt 30 matcher förra säsongen och under dessa delade han ut 107 gula kort, 6 röda kort och han dömde även 11 straffsparkar. Avspark kl. 16:00 och du kan se matchen via QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2021-08-06 18:18:47
Author

Fler artiklar om QPR