Lagbanner
Tom Carroll klar för QPR
Tom Carroll (på bilden firandes ett mål för Swansea mot Stoke 2017) spelar i QPR den kommande säsongen.

Tom Carroll klar för QPR

Mittfältaren får en chans att sätta fart på karriären.

Den 28-årige mittfältaren Tom Carroll har skrivit på ett kontrakt med QPR som sträcker sig över säsongen. Han återvänder därmed till klubben som han var utlånad till säsongen 2013/14.

För sju år sedan sågs Tom Carroll som en av Tottenhams mest lovande spelare. Efter att ha varit utlånad till Leyton Orient våren 2011 spelade han under höstsäsongen för Tottenham i Ligacupen och även fem hela matcher i Europa League och en match i FA-cupen innan han våren 2012 lånades ut till Derby. Kommande säsong spenderades i moderklubben, där han spelade cupmatcherna samt i U21 (Premier League). Det blev även debut i Premier League med sju korta inhopp.

Efter ett par matcher i Europa League i början av säsongen 13/14 lånade QPR, under ledning av Harry Redknapp, Carroll i september och han spelade 26 matcher I Championship, men tappade sin plats i kvalet och återfanns på läktaren den där dagen då Bobby Zamora stod för ett av de mest klassiska målen i QPRs historia.

Det blev ingen förlängning med QPR till kommande säsong, men Carroll fick ändå spela i Premier League då han lånades ut till Swansea. Efter 18 matcher i liga och cup tog säsongen slut i april med en ledbandsskada.

Carroll återvände till Tottenham under en och en halv säsong innan Swansea i januari 2017 betalade runt 4,5 miljoner pund för honom. Under det första halvåret, den kommande säsongen och en bit in på hösten 2018 var han ordinarie, men efter det gick något snett och han fick nöja sig med enstaka matcher och cupspel innan han i januari i år lämnade klubben.

Under de senaste veckorna har Carroll tränat med QPR och han spelade i tisdagens träningsmatch mot Arsenal. Provspelet har gått så pass bra att parterna nu kommit överens om ett kontrakt som gäller under den kommande säsongen.

För QPRs del innebär det att man får en spelare som är läser spelet bra och är passningsskicklig. Kritikerna menar dock att han väger för lätt för Championship och att han spelar bollen för mycket bakåt och sidled för att de skall vara nöjda. För Carrolls del så innebär det en chans att få fart på karriären i en hyfsat bekant miljö och för en tränare som vill att hans lag spelar mycket boll.

Hur pass väl Carroll lyckas i QPR får den kommande säsongen utvisa. Klart är dock att han nu har sju års mer rutin än när han var i klubben förra gången.

Simon Ståål2020-09-04 19:53:45

Fler artiklar om QPR