QPRs kit för 2016/17 släppta
Nya relativt okända tröjleverantören kanadensiska tröjleverantören Dryworld visade upp tröjorna för 2016/17 och visade att det var rätt beslut att bryta avtalet med stora Nike.

QPRs kit för 2016/17 släppta

Två månader har gått sedan QPR tillkännagav att man något överraskande avslutat det 5-åriga tröjavtalet med Nike redan efter två år och istället skrivit på ett 10-årigt (!) avtal med relativt nya och okända kanadensiska tröjleverantören Dryworld. Idag presenterades de tre nya ställen för 2016/17.

Många supportrar hade stora förväntningar på Nike, men med facit på hand kan man konstatera att det blev en riktig flopp med två år av riktigt svaga uppsättningar ställ från Nike. Första säsongen 2014/15 bjöd man på standardtröjor ur katalogen, identiskt med tröjor som mängder av klubbar runt om i Europa haft säsongen innan. Stora Nike hade under ett års tid knapp lagt ner mer än en timmes tid på att designa en tröja åt sitt Premier League-lag.

Andra säsongen blev det bättre, men första ställets fina framsida förstördes av en ful vit ryggtavla och endast en och en halv ”hoop” gick hela vägen runt – något som är ett helgerån i London W12. Det är uppenbart att en mindre tillverkare lyssnar mer på supportrarna och Dryworlds skapelse har kampanjas in med sloganen ”Hoops all the way” under en månads tid och tröjan möttes idag av jubel på presskonferensen när ryggtavlan visades upp, bara för att visa att klubben och den nya tillverkaren tagit till sig av den massiva kritiken och minskade tröjförsäljningen.

Dryworld är en nykomling på fotbollsscenen, bolaget bildades så sent om 2010 och har fram till i år främst fokuserat sig på skor och träningskläder. Men, början av året gjorde man klart med två av Brasiliens största klubbar Atlético Mineiro och Fluminense samt Goiás som nyligen åkt ur brasilianska Serie A. Under våren tog man steget över till Europa och valet föll på två London-lag: QPR och Watford.

Det är inte bara tröjleverantören som är nytt för 2016/17, även klubbcrestet är utbytt. Det nya emblemet är framtaget av supportrar till klubben och efter en omröstning på QPRs hemsida mellan fyra alternativ vann det nya emblemet som mycket liknar det man bar mellan 1982-2008 en stor seger.

Henrik Swende2016-06-29 23:20:08
Author

Fler artiklar om QPR