Rob Dickie är QPRs fjärde värvning i sommar
Rob Dickie (på bilden i Oxfords tröja) är QPRs senaste nyförvärv

Rob Dickie är QPRs fjärde värvning i sommar

Mittbacken har skrivit på ett fyraårskontrakt och spelade i dagens träningsmatch mot Arsenal.

Under tisdagen presenterade QPR 24-årige Rob Dickie som sitt fjärde nyförvärv denna sommar. Dickie kommer närmast från Oxford och ses som en av de bästa mittbackarna i League One. Han sägs också vara den mittback som Mark Warburton haft högst på sin önskelista.

Dickie är 185 cm lång och inledde karriären i Readings akademi och har representerat England på U18- och U19-nivå. Som 19-åring lånades han säsongen 2015/16 ut till Cheltenham, som den säsongen gick upp från National League till League Two och lånet förlängdes även hösten 2016.

Hösten 2017 innebar en ny utlåning, denna gången till Lincoln, innan Dickie i januari 2018 skrev på för Oxford. Här tog han snabbt en ordinarie plats och var tidigare i sommar nära att vara med och föra upp laget i Championship, men man föll mot Wycombe i kvalfinalen.

Nu blir det alltså spel i Championship, trots att det har ryktats att klubbar i Premier League, däribland Newcastle, varit intresserade. I sin jakt på Dickie har QPR fått hjälp av den före detta spelaren Jamie Mackie. Mackie, som avslutade karriären i Oxford i somras, har uppmanat Dickie att välja QPR. Dickie säger själv till QPRs officiella hemsida att han sett flera av QPRs matcher förra säsongen och att han gillar sättet Mark Warburton vill att hans lag skall spela på.

Övergångssumman sägs initialt ligga på runt 1,5 miljoner pund och kan komma att stiga till 1,8 miljoner.

Den första matchen med sin nya klubb gjorde Dickie på tisdagen då QPR mötte Arsenal på deras träningsanläggning. Dickie spelade 60 minuter, efter att förra veckan spelat 45 minuter tre gånger för Oxford. Arsenal, med en förhållandevis stark uppställning, vann matchen med 4-3 och QPRs mål gjordes av Osman Kakay, Bright Osayi-Samuel och inhopparen Todd Kane.

QPR startade med följande lag: Lumley, Kakay, Dickie, Barbet, Wallace, Cameron, Provspelare, Osayi-Samuel, Chair, Amos, Oteh. Provspelaren sägs vara Tom Carroll. Carroll spenderade säsongen 13/14 på lån hos QPR från Tottenham. 28-åringen är klubblös sedan han lämnade Swansea i januari och har tränat med QPR under sommaren.

Simon Ståål2020-09-01 23:23:53

Fler artiklar om QPR