Rüdiger: "Det jag gör är galet"
Försvaret kan bli mycket bättre, menar Antonio Rüdiger.

Rüdiger: "Det jag gör är galet"

Antonio Rüdiger var mannen på rätt plats som fick med sig två straffar i vinstmatchen mot Leeds.

Tysken blev offer för en glidtackling från Leeds Raphinha och sedan en foul från Mateusz Klich med båda straffsparkarna förvaltade av Jorginho, vilket den ena ledde fram till det matchvinnande målet i den 94:e minuten i lördags.

Tidigare under säsongen fick han med sig en straff i 4-0-segern över Malmö och en annan för handsen mot Norwich. Han reflekterade över sin inverkan och insats hittills den här säsongen och även pratade han om sitt dunderläge i slutminuterna i 1-1 matchen mot Manchester United i förra hemmamatchen som han borde ha förvaltat bättre än vad utfallet blev. 

"Det är galet att jag hamnar i sådana här positioner de sista minuterna mot United och jag var där nu mot Leeds", säger tysken.

"För mig är det viktigt att bara försöka hjälpa laget och visa vem jag är. Jag tänkte bara okej, låt oss gå framåt eftersom det inte finns något att förlora".

"Det känns alltid som en 50-50-match mot ett lag som Leeds. Det är aldrig lätt på grund av deras höga intensitet. Vi försöker matcha det. Jag respekterar verkligen deras sätt att spela. De springer mycket, de spelar överallt på planen, man mot man. Så det är inte lätt eftersom de matchar ditt eget spel, så att få tre poäng mot dem är väldigt viktigt efter förlusten mot West Ham", fortsätter försvararen.

Men trots att han ordnade vinsten fanns det fortfarande avgörande aspekter av prestationen som berör 28-åringen, inte minst den nyligen förlorade konsten att hålla nollan som har varit så bra sedan Thomas Tuchel tog över ansvaret.

"Mentalt så matchade vi deras spel, kvalitetsmässigt? Nej eftersom målen vi släppte in var för lätta, konstaterade Rudiger. I dessa dagar släpper vi in ??många mål som är för lätta och vi måste ta itu med detta. Om du vill tävla om troféer bör du inte göra den typen av misstag. Vi vet att vi måste förbättra saker så snabbt som möjligt. Vi gör fåniga misstag, vi straffar oss själva och ger bort mål. Det är inte så att motståndarna spelar ut oss". 

"Det är klart att vi saknar spelare, det är klart, men jag letar inte efter ursäkter. Vi har en bra trupp och det här är chansen för folk nu och alla måste ta sin chans", förklarar tysken.

På torsdag är det dags för ny match då vi tar oss ann Everton, även det på hemmaplan.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-12-13 00:07:35
Author

Fler artiklar om Chelsea