Rüdiger: ”Vi har allt i egna händer”
Rüdi gläds över hållna nollor!

Rüdiger: ”Vi har allt i egna händer”

Antonio Rüdiger reflekterar över 0-0 hemma mot Manchester United och blickar framåt mot återstående matcher i en intervju med officiella hemsidan.

Chelsea är obesegrade sedan Thomas Tuchel tillträdde tränarpositionen för en dryg månad sedan. Man har varit solida bakåt och höll ännu en nolla mot Manchester United i helgen. Mittbacken Rüdiger var såklart nöjd med att inte släppa in något mål men hade en del i övrig att säga om drabbningen mot toppkonkurrenten:

”Det var en intensiv match. Båda lagen skapade en del chanser, så det var nog ett rättvist resultat. Vi kunde ha gjort mer och det finns många saker vi kan göra bättre. Stundtals under matchen var vi lite slarviga, hade en del onödiga bolltapp och slarvade med den sista passningen och beslutsfattandet på offensiv sista tredjel.”

Ja, totalt sju hållna nollor på nio matcher under Tuchels styre alltså, och ännu ingen match i förlustkolumnen för tysken sedan han landade i SW6. Rüdiger berättar om livet under landsmannen Tuchel och hur två raka oavgjorda ligamatcher ska förvandlas till segrar framöver:

”Det handlar om att behålla den defensiva strukturen, vilket vi har gjort de senaste veckorna. Vi försöker även förbättra oss vad gäller att skapa chanser och förvalta dem. Vi har varit väl förberedda inför matcherna och vi försöker alltid bygga spelet bakifrån. Det har gått bra, men det är mycket kvar och vi måste fortsätta förbättras. Vi är nöjda med ännu en hållen nolla men det blev bara en poäng. Vi får ta med oss den och gå vidare men vi vet att vi kan bättre.”

Härnäst väntar en tripp till Liverpool och Anfield för Londons stolthet. ’Toni’ Rüdiger berättar om målsättningarna för återstoden av ligaspelet och är hoppfull om att uppnå dem:

”Vi har allt i egna händer. Vi har många matcher kvar att spela och det mot direkta tabellkonkurrenter, så vi avgör vårt eget öde. Det tränaren har tagit med sig är sitt spelsätt, ett ingående arbete och en stark defensiv struktur. Vårt mål är att nå topp fyra. Vi behöver inte blicka mot Manchester City just nu då de har ett stort försprång, men vad gäller topp fyra är förutsättningarna vidöppna.”

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-03-02 19:43:26
Author

Fler artiklar om Chelsea