Rutinerad mittback ansluter
Steve Cook, på bilden i Nottinghams röda tröja, är klar för QPR på ett tvåårskontrakt

Rutinerad mittback ansluter

Efter några veckors spekulationer har QPR gjort klart med Steve Cook från Nottingham Forest.

Redan i januari 2022 ryktades det om att Steve Cook var aktuell för QPR. Den gången valde Cook, som då lämnade Bournemouth efter tio år, att istället skriva på för Nottingham.

Trots att han varit en populär spelare bland Forests fans så var han inte längre aktuell för förstaelvan och nu går alltså flyttlasset söderut.

32-årige Cook inledde karriären i Brightons akademi och debuterade för dem i en ligacupmatch 2008. Det blev dock inte mer än totalt sju matcher i liga- och cupspel under åren i klubben och efter en handfull lån till mindre klubbar hamnade Cook hösten 2001 på lån i Bournemouth, som på den tiden låg i League One. Lånet blev permanent i januari 2012 och därefter växte Cook fram till en klubbikon som stannade i tio år och spelade 387 matcher.

Ett bra snitt per säsong alltså och det var inte förrän hösten 2021 som speltiden blev begränsad och bytet till Nottingham kom alltså i januari 2022. Cook tog snabbt en plats på City Ground och hjälpte Forest att ta klivet upp i Premier League. Då över tjugo spelare värvades in under förra säsongen blev speltiden begränsad i den tuffa konkurrensen, men det blev ändå 14 matcher under förra säsongen.

QPR får betala en icke officiell summa för sitt nyförvärv, som har skrivit på för två säsonger med en option för klubben att förlänga med ytterligare ett. Till skillnad från de senaste värvningarna Fox och Colback så har Cook kört en hel försäsong med Forest och förväntas gå rakt in i startelvan till lördagens bortamöte med Cardiff.

Cook har tilldelats tröja nummer 5 vilket känns väldigt passande för en mittback.

Simon Ståål2023-08-10 23:48:00

Fler artiklar om QPR