2020-10-18 15:30

1. FC Köln - Frankfurt

Säsongens viktigaste match
Robbie Brady är formstarkast i Hull och kan förhoppningsvis hjälpa laget en god bit på väg mot nytt kontrakt.

Säsongens viktigaste match

Det är väl på lördag det avgörs. Det är på lördag ett stort steg mot nytt kontrakt måste tas. Avsågade jumbon Burnley står för motståndet.

Burnley var länge med i racet runt nedflyttningsstrecket och imponerade med solida och inspirerade insatser mot topplagen. Danny Ings nätade på regelbunden basis och laget såg tillräckligt stabilt ut för att åtminstone undvika den dipp som nu placerar laget på jumboplatsen, i princip helt avsågade och klara för spel i Championship nästa säsong. The Clarets har fyra raka 1-0-förluster på kontot och har inte lyckats göra mål sedan 1-0-segern över Manchester City i mitten av mars; det är 540 mållösa minuter! Senaste poängen plockades hemma mot Spurs för över en månad sen. Laget har fortfarande en teoretisk chans att klara sig kvar i Premier League, och med Hull, Stoke och Aston Villa kvar på spelschemat kanske Sean Dyche kan dämma upp någon slags gnista; frågan är väl dock om spelarna fortfarande tror på det. Kanske trycker han på att Burnley har vunnit åtta av lagets senaste nio (!) matcher mot Hull, i höstas vann man rättvis med 1-0 efter mål av Ashley Barnes.

För Hulls del gjorde Jelavic en välkommen tiominuters-cameo senast mot Arsenal, efter den knäoperation som hållit honom utanför spel sedan mars. Lagets toppmålgörare (åtta baljor) har förvisso inte saknats då N'Doye axlat målgörarrollen med fint facit, men kroatens inflytande och arbetsinsatser kan förstås inte underskattas. Förhoppningsvis ser vi honom från start på lördag tillsammans med N'Doye. David Meyler gjorde även han comeback mot Arsenal efter att ha avtjänat en avstängning på tre matcher. Även om ersättaren Stephen Quinn har varit så briljant Stephen Quinn kan vara, var det märkbart hur den förvisso bolltafflige Meylers löpstyrka och närvaro har saknats. Kanske får vi se Meyler från start till förmån för Quinn eller Livermore. Andy Robertson är tillbaka efter skada men petar knappast Hulls formstarkaste spelare, Robbie Brady.

Tom Huddlestone var horribel senast. Mittfältaren stod och sov med bollen på egen planhalva; bolltappet till en framrusande Arsenal-spelare orsakade frisparken som Sanchez gjorde 0-1 på. 0-3 tillkom sedan Huddlestone slagit en missriktad passning rakt in i banan. Skärpning krävs, spelmotorn måste komma upp i den nivå av fokus och bestämdhet som drev laget framåt mot segrarna över Crystal Palace och Liverpool. Då är förutsättningarna för seger goda.

En seger på lördag är ett absolut måste för Burnley, laget måste ösa på framåt. Det öppnar förhoppningsvis upp ytor för Hull, som knappast har spelarmaterialet för att lirka upp kompakta försvar; det har vi med all önskvärd tydlighet sett de få gånger den här säsongen Hull förväntats föra matcher. Låt oss hoppas på ett tidigt mål, sedan ytterligare ett, och kanske ett till, så att vi med tillförsikt och relativt lugn kan ta oss an matcherna mot Tottenham och Manchester United.

Joakim Rask2015-05-07 11:23:07
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday