Sean Dyche: "Vi ska vinna varje match"

Sean Dyche: "Vi ska vinna varje match"

Efter svårt motstånd, stolpe ut och en rejäl plattmatch väntar nu FA-cupen och många undrar med rätta hur Sean Dyche ställer sig till en turnering som kan ge så mycket glädje åt fans samt spelare, men vi får inte glömma att säsongens enda viktiga mål är att inte åka ur Premier League.

Hur mycket energi har en trupp som ser lite tröttare ut än på många veckor och som dessutom har en del skador? Frågan lär besvaras snart när Everton ställs mot Crystal Palace på Selhurst Park. Sean Dyche själv har dock meddelat att Evertons fokus är att vinna varje match, oavsett turnering. Något som tyder på starkast möjliga laguppställning. En fokus som man som supporter har svårt att själv anamma.

Två bra insatser mot Tottenham och Manchester City, som dock inte gav en enda poäng, och så en fruktansvärd plattmatch mot Wolves, vilket rörde upp obehagliga minnen från tidigare säsonger. Som supporter känns självförtroendet därmed väldigt labilt och man har en tendens att väga in för mycket av de senaste matcherna. 

Dyche styrka ska vara att motivera sina spelare för varje enskild fight. Glömma föregående och kommande. Att bara vara i nuet. Något han under många år visade i Burnley i ett lagbygge som alltid reste sig, oavsett hur illa det kunde gått i några av de föregående matcherna. Samma styrka fanns hos David Moyes Everton. Och det är precis den egenskapen vi nu letar efter när FA-cupen drar igång.

En cup som nog varje blå skulle älska att vinna, även om vi också inser vikten av att bli kvar i Premier League. De flesta minns nog FA-cupsegern 1984 som blev startskottet för en makalös period av titlar. En finalvinst som definitivt inte var något som någon trodde på under stora delar av säsongen1983/84. Drömmar som man gärna hänger sig åt kvällar som denna.

Idrissa Gana Gueye och Ashley Young finns fortfarande på skadelistan, men det kan hända att någon av dem dyker upp på plan kväll. Abdoulaye Doucoure är dock mera tveksam. Vi har verkligen saknat Gana Gueye och Doucoure. Andre Gomes är för långsam för att ligga bakom anfallaren och det har känts lite sisådär på det inre mittfältet, rent generellt. Onekligen ett tydligt tecken på att vi inte klarar särskilt många skador för att hamna i gungning. Vi behöver också skärpa till oss i försvaret. Och varför inte testa unge Lewis Dobbin i rollen bakom Calvert-Lewin? 

Laguppställning (önskvärd)

Pickford - Patterson, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Onana, Garner, McNeil - Dobbin - Calvert-Lewin

 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2024-01-04 19:15:00
Author

Fler artiklar om Everton