Sex nya tränare under samma säsong!
Gary Rowett ledde Birmingham 2014-2016 men är nu tillbaka och ska försöka rädda klubben kvar i Championship.

Sex nya tränare under samma säsong!

Efter att Gary Rowett nu har blivit utnämnd som tillförordnad manager för Birmingham City, så har klubben nu haft sex tränare under en och samma säsong. Det måste vara någon form av rekord.

Birmingham City har nu signerat Gary Rowett som ny tillförordnad manager för klubben för de sista åtta matcherna i Championship. Ordinarie manager Tony Mowbray och hans assisterande tränare Mark Venus har båda beviljats ledighet till nästa säsong på grund av Mowbrays sjukdom.

Det innebär att Birmingham under denna säsong 2023-2024 har haft inte mindre än sex olika tränare: John Eustace, Wayne Rooney, Steve Spooner (tf), Tony Mowbray, Mark Venus (tf) och nu Gary Rowett.

Jag tror det var viktigt att Mark Venus också fick tillfälligt lämna klubben efter att han bara kunnat hämta hem en poäng på sex matcher. Det är viktigt att det bara finns en chef. Rowett tar också in f d Blues-spelaren Paul Robinson samt David Carolan som assisterande tränare. Övriga i Birminghams s k back room, som Pete Shuttleworth, Ashley Cole och Maik Taylor stannar på sina poster.

Rowett tillbringade två år som försvarsspelare för Birmingham City 1998-2000 och var sedan manager för klubben 2014-2016, när han fick ta över efter en 8-0-förlust hemma mot Bournemouth och han styrde då laget till säkerhet i Championship.

När han var på väg att göra något riktigt bra med laget, så kom nya ägare in, och precis som med när John Eustace sparkades av våra nuvarande ägare som då tog in Wayne Rooney och det funkade inte alls, så tog då dåvarande huvudägaren Trillion Trophy Asia ett lika idiotiskt beslut att sparka Rowett och i stället ta in Gianfranco Zola, vilken precis som med Rooney, inte alls funkade utan vi såg en säsong liknande den vi har nu innan Harry Redknapp kom in som räddande ängel och räddade oss kvar i Championship.

Rowett har stor erfarenhet av Championship-fotboll. Men det kan nog bli en viss förändring i Birminghams sätt att spela, kanske inte så mycket mer att hålla bollen genom ett starkt passningsspel och spela ut från målvakten, vilket både Rooney och Mowbray propagerat för, utan mer en betoning på starkt försvarsspel och en satsning på kontringsattacker. Vi har ju sett hur vi förlorat viktiga matcher på sistone på grund av misstag i försvarsspelet, så kanske detta kan vara räddningen för oss.

KRO
 

Jan Hökerberg2024-03-20 15:33:00
Author

Fler artiklar om Birmingham