Silly Season 26/8 - Chilwell klar, Guehi bort, härnäst?
Erbjuden till Leeds United?

Silly Season 26/8 - Chilwell klar, Guehi bort, härnäst?

Efter besvikelsen av uteblivna värvningar i januari vändes alla blickar till sommarens fönster, utöver en talangfull marockan från Ajax som värvades efter fönstrets stängning och en tysk målspruta från bergen i Leipzig så väntar en fartfylld sommar. Ingen kunde förutse hur denna säsong skulle bli, och det är den realiteten vi befinner oss i nu. Men om vi bortser från alla pandemier och en ovanlig ekonomisk situation, vilka ryktas fortfarande till de blåa?

Vänligen observera att vi i denna spalt dumpar allt från lösa rykten till mer trovärdiga spekulationer. Samtliga uppgifter förutom "Klara in" och Klara ut" är obekräftade. Det finns också en hel drös med rykten in och ut, men dessa är det som det skrivits mest om på sistone.


Nya uppdateringar skrivet i blått.

  • Senast uppdaterad av Mattias Henriksson 26/8-20


Klara in: (bekräftade av Chelsea FC)
Timo Werner - RB Leipzig - 5 år
Hakim Ziyech - Ajax Amsterdam - 5 år (klar sedan tidigare) 
Xavier Mbuyamba - FC Barcelona - 5 år
Ben Chilwell - Leicester City 5 år
Anthony Barry - A-lagsstaben med Lampard

Klara ut: (bekräftade av Chelsea FC)
Nathan - Atlético Mineiro
Josh Grant - Bristol Rovers
Pedro - AS Roma
Nicolas Tié - Vitória Guimarães SC
Willian - Arsenal FC
Mario Pasalic - Atalanta FC
Jacob Maddox - Vitória de Guimarães


Kontraktsförlängningar:  

Olivier Giroud - 1 år
Willy Caballero - 1 år


På lån

Jamal Blackman - Rotherham United
Jamie Cumming - Stevenage
Trevor Chalobah - Lorient FC
Danilo Pantic - FK Cukaricki
Armando Broja - Vitesse Arnhem
Charlie Brown - Royale Union Saint-Gilloise
Izzy Brown - Sheffield Wednesday
Victor Moses - Internazionale Milan
Ike Ugbo - Cercle Brügge
Marc Guehi - Swansea City

Rykten in:

Declan Rice - West Ham
-
Enligt den mindre trovärdiga tidningen The Mirror så ska Chelsea vara på jakt efter en mittback (det har väl varenda människa sett behövs) och den stora favoriten till att värvas är Declan Rice. Den brittiske vicekaptenen i West Ham har en bakgrund i Chelseas akademi där han lämnade klubben när han var 15 år för West Ham. Han är även bästa vän med Mason Mount och ska ha sagt att en dröm är att få spela med honom någon gång i livet, dealen det talas om är ett byte mellan Barkley/Rice och en summa däremellan. Långsökt men helt klart en intressant spelare. (3/7)
- Chelsea sägs åter steppa upp intresset för Declan Rice, Frank Lampard ser honom som en framtida John Terry och ska vara beredd på att gå in helhjärtat för den unge britten, detta enligt The Times. Declan Rice som idag spelar i West Ham som defensiv mittfältare allt som oftast är en mittback i grunden, och även vice-kapten för West Ham vilket Lampard ser som en positiv aspekt då backlinjen i Chelsea saknar en naturlig ledare. (6/7)
- Enligt the Athletic så är Declan Rice fortfarande mittback nummer ett för Lampard, tränaren ser honom som den naturliga ledaren för klubben. Faktum är att Rüdiger har två år kvar på kontraktet och sägs inte erbjudas ett nytt kontrakt då man vill ersätta tysken med Declan Rice. (13/7)
- Enligt Football Insider så kommer Lampard se över sin trupp och skeppa iväg spelare som inte har en plats inför nästa säsong, Jorginho sägs vara en av dessa spelare och en försäljning av italienaren ska hjälpa klubben att finansiera en värvning av Declan Rice. (14/7)
- Enligt trovärdiga Chelsea-korrespondenten Nizaar Kinsella så kommer Chelsea avvakta med att erbjuda både Christensen och Rüdiger förlängningar av deras kontrakt då man kollar på annat håll för att köpa in en annan mittback till klubben, favoriten för Lampard är fortsatt Declan Rice från West Ham. Problemet är att West Ham är ovilliga att sälja av den unga britten om man klarar av kontraktet i Premier League, skulle man dock åka ner i The Championship så kommer Rice troligen vilja lämna klubben för att fortsätta sin utveckling i en större klubb. (18/7)
- Chelsea verkar vara den klubb det hettar till mest om i Silly-världen just nu, Declan Rice ryktas fortfarande till Chelsea och enligt The Times så har man erbjudit Batman och Ross The Boss i en bytesaffär med pengar inbakad i en affär, detta har dock The Guardian slagit ner rätt snabbt då enligt dom så kommer West Ham tacka nej direkt om dessa två inkluderas i affären. Vidare har man även sagt att Rice inte är till salu på något sätt, men drattar West Ham ner kommer det vara en annorlunda situation för The Hammers. (21/7)
- Duncan Castles " a hugely-respected journalist who specialises in breaking transfer stories" som jobbar för The Sunday Times har gått ut med uppgifterna att Declan Rice ska ha meddelat West Hams ledning att han vill gå till Chelsea, detta efter att londonrivalen erbjuder Champions League spel utöver att Mason Mount som är en väldigt nära vän till Rice spelar där. Utöver detta ser Lampard Rice som en naturlig ledare att spela som mittback vilket nämns tidigare i tråden. (29/7)
- Man kan lugnt säga att Rice har rusat upp som en av toppkanidaterna till mittbackspositionerna, enligt The Mirror ska Chelseas lista bestå av: Chilwell, Rice, Havertz som de spelare man vill värva. (9/8)
- När man tror att Rice är på g till Chelsea, tar det tvärstopp. Så känns det i varjefall, för West Ham har satt en prislapp på £80 miljoner utan att vilja på något sätt förhandla om priset, en sannerligen hiskelig summa om Chelsea skulle vara villiga att spendera dessa pengar. För att jämföra vad denna summa innebär så värvades Virgil Van Dijk för £80 miljoner och Harry Maguire för ungefär £85 miljoner, värd pengarna? Absolut inte enligt mig, detta då enligt The Times. (14/8)


Jan Oblak - Atlético Madrid
- Enligt John Cross som är "chief author" som det så fint heter för tidningen Mirror som är en trovärdig källa så är Jan Oblak Chelseas prioritering nummer 1 av alla målvakter, den har man visserligen hört förut men källan är väldigt relevant. Den affär det pratas om är ett byte mellan Kepa och Oblak plus en summa pengar på det. Något som dock jag finner otroligt om Atlético skulle acceptera efter denna säsong Kepa stått för, att då byta bort en av världens bästa målvakter på det för en betydligt sämre målvakt är bara absurt. Oblak har en utköpsklausul på 1,2 miljarder kronor, och jag tror inte huvudstadslaget släpper honom för en billigare summa än denna när hans kontrakt med Madrid dessutom går ut om tre år. Men bara för att jämföra statistiken mellan dessa målvakter via Transfermarkt, så tackar man självklart inte nej till slovenen. (14/7)

Jan Oblak = Marknadsvärde €80.00m Matcher: 36, Insläppta: 26, Hållna nollor: 16

Kepa = Marknadsvärde €32.00m, Matcher: 31, Insläppta mål: 42, Hållna nollor: 7
- Den spanska tidningen AS bekräftar The Mirrors nyhet om att Oblak är Chelseas förstaval bland målvakter att värvas in, man sägs villig att betala stora summor för att få över slovenen ifrån huvudstadslaget. AS hävdar dock inte att Kepa kommer ingå i en eventuell affär utan att den spanska målvakten istället kan hamna i en annan klubb på lån eller i en övergång för att kunna finansiera köpet av Oblak. (14/7)
- Diego Simeone sa följande efter att fått frågan om Chelseas intresse för Oblak: "Jag är inte förvånad att Chelsea har ett intresse för Oblak, han är en otroligt viktig spelare för oss. Men han är kaptenen och i och med vårat ständiga deltagande i Champions League innebär detta att vi kan bibehålla våra spelare i truppen, och detta hoppas vi fortsätter går att göra." (16/7)
- Nizaar Kinsella som är en av Chelseas mest trovärdige korrespondenter så kommer Chelsea vara tvungen att aktivera utköpsklausulen på 1,2 miljarder kronor för att kunna värva slovenen till klubben. Man kommer alltså inte kunna använda Kepa i en typ av bytesaffär med Atletíco Madrid. (21/7)
- I en intervju med den spanska tidningen AS Football sa Jan Oblak följande: "It's not the time to talk about that, right now we've got Leipzig to think about. I'll assess the season when it's over. There'll be time after that to talk.". Med andra ord är det en spännande period framöver då Leipzig slog ut Atletico Madrid igår, vågar man satsa på Oblak eller inte? (14/8)

Robin Gosens - Atalanta
- Enligt tyska Kicker så har Chelsea trappat upp sitt intresse för den tyska vänsterbacken i Atalanta, tysken har haft en osannolik karriär från nederländska andraligan med FC Dordrecht till Atalanta och Champions League spel på 2-3 år. Hans fotbollsfostran har han fått i dotterklubben Vitesse Arnhem i nederländska ligan vilken är en fin bonus. Han kommer vara ett billigare alternativ än Chillwell att lösa och därför är Chelsea väldigt intresserade. (21/7)

John Stones - Manchester City
- Man undrar egentligen sanningshalten i denna historia, men enligt The Mirror ska Stones vara av stort intresse för Frank Lampard som sägs vilja låna in Stones nästkommande säsong som en direkt ledare för backlinjen. Stones har en historia med Chelsea där både José Mourinho och Antonio Conte var intresserade av att värva britten under sina tränarkarriärer i Chelsea men inget blev sedermera av. Vi får se om Lamps kanske lyckas locka John denna gång? (17/8)

Pau Torres - Villareal
- Enligt Daily Mail så ska Chelsea vara en av flera intresserade klubbar, den spanska mittbacken har imponerat i Villareal denna säsong och utöver Chelsea ska även Barcelona vara intressad av 23-åringen. Torres utköpsklausul ligger på ungefär 500 miljoner kronor, skulle man vilja ha den spanska landslagsmannen så gäller det alltså att dega upp. (10/7)

Philippe Coutinho - Barcelona 
- Ruskig berg och dalbana i detta rykte, ena dagen är han klar för Chelsea på lån med en utköpsklausul för att nästkommande dag dementera de rykten som florerar. Det är verkligen kluvna röster om man verkligen vill se Coutinho i Chelsea, för sanningen är att den talangfulle brassen varit en skugga av sig själv efter sin fantastiska period i Liverpool för ett par år sedan. I min personliga åsikt är detta en nyhet som nappar snarare hos medier än att det mynnar ut i en faktiskt övergång till Chelsea. Hur som haver lär detta bli en följetång. (13/5)

Saïd Benrahma
- Den 24-årige algerien som idag huserar i ett Brentford som är med i toppen av Championship och jagar uppflyttning är en jagad man. Chelsea sägs se Benrahma som en billig ersättare till Willian om brassen skulle lämna, har man inte sett Benrahma tidigare rekommenderar jag starkt att kika upp några klipp med fransosen från denna säsong. Herregud vilken underhållare, påminner väldigt mycket om Adel Taarabt när denne var som bäst i Championship. The Athletic och The Mirror påstår att Chelsea ska ha trappat upp sitt intresse för fransosen efter att man inte kommer överens med Willian om längden på brassens kontrakt. (12/7)
- Enligt "The News" som är en tidning i Portsmouth så är Ronan Curtis favorit att ersätta Benrahma i Brentford då 24-åringen sägs lämna för större klubbar efter säsongen, vad har då detta med Chelsea att göra? Jo, Benrahma sägs vara ett billigare alternativ till Kai Havertz och flyktande Willian då Lampard sägs prioritera defensiven framför offensiven inför nästa säsong. (14/7)

Mike Maignan - Lille
- Som ersättare för Kepa nästa sommar så är Mike Maignan & André Onana de två favoriter att värvas till Chelsea som ersättare, båda målvakterna har Chelsea fått möta i Champions League gruppspelet och båda är duktiga målvakter. Maignan har denna säsong startat alla 28 matcher som spelades och släppte totalt in 27 mål och höll 12 nollor denna säsong, ett väldigt imponerade facit i ligan för ett Lille som slutade på 4:e plats. 25-åringen är värderad till 170 miljoner svenska kronor enligt Transfermarkt och bör rimligen kunna köpas loss då för en summa mellan 200-300 miljoner kr. (11/7)

Alphonse Areola - PSG (Utlånad till Real Madrid)
- Denna franska målvakt som jag trodde skulle ta första spaden i Frankrikes landslag och i PSG-tröjan men som på något sätt lyckades med att bli utlånad till Real Madrid för att bli andremålvakt bakom Thibaut Courtois i det spanska huvudstadslaget denna säsong ryktas till Chelsea. Detta enligt franska Le10Sport, mängder av Himalaya-salt skall såklart tas men kul att det händer något i den defensiva ryktesvägen! (7/3)

André Onana - Ajax
- Målvakten som mött Chelsea två gånger om denna säsong i Champions League har varit otroligt viktig för det unga Ajax som denna säsong gick på en nitlott och åkte ur gruppspelet i Champions League detta år efter att året innan tagit sig hela vägen till semifinal. Onana har själv sagt att han känner sig redo för att ta nästa steg, och högt uppssatta i Ajax har även varit ute i media och sagt att man räknar med att Onana lämnar denna säsong. Och den Barcelona-fostrade (jag vet, det är rätt sjukt) målvakten har ryktats intesivt till både klubbar som Chelsea och Barcelona. Kepa har inte imponerat på någon denna säsong och Onana sägs vara en hyfsat billig lösning om spanjoren skulle lämna Chelsea, frågan är dock om man vågar skeppa Kepa i dagsläget med tanke på den tunga summa man investerat i spanjoren? (13/5)
- Enligt Athletic så ska Chelsea se sig om efter en ersättare till Kepa som alla vet inte står högt upp på favoritspelare hos Lampard eller fansen, och Onana sägs vara en av de målvakter klubben håller utkik för. Faktum är att representanter från Chelseas håll ska hela tiden vara i kontakt med Onanas representanter om en potentiell värvning av Onana, Henderson som är Lampards förstaalternativ sägs vara för svår att övertala men även för dyr att lösa till klubben. Ajax som klubb har efter säsongsslutet sagt att Onana är en av de spelare man räknar med lämnar klubben denna säsong. (13/7)
- Enligt den mycket trovärdige transfer-korrespondenten David Ornstein så ska André Onana vara favorit som ersättare till Kepa som sägs ha fått Lampards tålamod att ta slut. Ornstein nämner en prissumma på i runda slängar 300 miljoner kronor, och visst är det en överkomlig summa. Något som gör detta till ett ännu hetare rykte är att Onana enbart följer tre klubbar på sin instagram: Ajax, Barcelona och.... Chelsea. Kan det vara för att han och Hakim är bra vänner? Vem vet, vi får se hur detta slutar. (27/7)

Dean Henderson - Manchester United (utlånad till Sheffield United)
- Enligt Football Insider så förbereder Chelsea ett bud på den brittiska målvakten som har imponerat stort under sina två säsonger för Wilders gäng som imponerat på många denna säsong, Henderson skall dock vara svår att lösa då han ses som ersättaren till De Gea i en framtid men kanske kan en förstaspade för ett Champions League lag locka? (13/7)

- Signerat nytt kontrakt idag med Manchester United som sträcker sig över sex år. Borträknad. (26/8)

Kai Havertz - Bayer 04 Leverkusen
- Offensiva mittfältaren Kai har ryktats till Chelsea under en period och parallellt med Werner. När sedan Rüdiger gratulerade tysken på födelsedagen på sin 21-årsdag tog det mer fart och när han själv på sin Twitter gillade att en hade åsikten att Chelsea skulle värva honom så ökade det om möjligt mer. (18/6) 
- Sagan om Kai Havertz till Chelsea har dött ut extremt mycket, och inte är det konstigt när Lampard i en presskonferans för någon vecka sen sa att han känner till spelaren och dess kvalitéer men att inget bud eller intresse finns just nu. Ett spel för gallerierna? För The Telegraph går samtidigt ut med uppgifterna om att Chelsea kommer lägga ett första bud på Kai Havertz efter Leverkusens match cupmatch på lördag. (7/3)
- Okej häng med nu, för det händer väldigt mycket i detta rykte. Fabrizio Romano twittrade ut följande igår: "Kai Havertz agents told to Bayer Leverkusen he wants to leave the club if an “important bid” will arrive on next weeks. Chelsea board have contacted Havertz agents and Kai “would like” Chelsea as next step because of the project - also Werner would push him to join". Och utöver detta så adderade även Romano att Bayern München har dragit sig ur en budgivning om Kai Havertz då man värvat Leroy Sané och inte har ekonomin för att utmana Chelsea i denna affär, man ska även ha blivit avskräckt av prislappen på 900 miljoner svenska kronor som Chelsea sägs få betala om man vill ha världstalangen. Enligt Christian Falk som är en journalist via tyska tidningen Bild så ska även Kai Havertz ha deklarerat sitt intresse för att Chelsea och ska ha meddelat Leverkusens styrelse att han vill lämna klubben denna sommar, även Toni Rüdiger och Timo Werner ska vara i kontakt med tysken för att övertala denne att ansluta sig till klubben. Den här sagan har vi nog inte hört om för sista gången... (10/7)
- Lite Havertz nyheter behövs ju självklart. Chelsea ska enligt trovärdige journalisten Christian Falk som jobbar på tyska Bild vara den klubb som ligger i förarsätet gällandes en värvning av Kai Havertz, man ska inte blivit avskräckta av prissumman som sträcker sig nästan vid miljarden (900 miljoner kronor). (11/7)
- Kicker går idag ut med uppgifter om att Kai Havertz har bestämt sig för att skriva på för Chelsea nästkommande säsong, tysken vill dock avvakta med att skriva på för klubben tills slutet av augusti. Precis som jag rapporterade om tidigare så handlar det om Bayer Leverkusens Europa League äventyr som kan komma att sträcka sig till så långt som 21:a augusti då finalen kommer spelas, skulle klubben komma till final kommer Kai därefter sätta sig ner vid förhandlingsbordet med Marina. Den summa Leverkusen kräver ska vara totalt 89.8 miljoner pund, dvs ungefär en miljard svenska kronor. (18/7)
- Mycket aktivitet på Kai-fronten dessa dagar, enligt Fabrizio Romano så trycker Havertz på Leverkusen om en flytt ifrån klubben då han vill ta nästa steg. I klubbval så är det Chelsea som Kai vill gå till och The Blues är också den klubb som enbart har råd att betala priset för den unge tysken. Utöver dessa uppgifter så har en annan trovärdig korrespondent i David Ornstein gått ut med uppgifterna om att Kai och Chelsea är överens om det personliga kontraktet och att Chelsea ska bara komma överens med Bayern om den totala transfersumma som ska betalas. Bli inte förvånade om Kai håller upp en Chelsea-tröja med Marina vid sin sida under slutet av detta fönster. (20/7)
- Som tidigare nämnts så ska Chelsea vara överens om det personliga kontraktet för Kai Havertz, och enligt Sky Sports kommer Petr Cech resa ner till Leverkusen efter söndagens upplösning av ligan för att förhandla med Leverkusen om den summa man begär för Kai. I skrivande stund är det 700 miljoner svenska kronor med 300 miljoner kronor i eventuella bonusar som kan slå in i framtiden. Den totala kostnaden kommer alltså att hamna på miljarden. (21/7)
- Sagan Kai Havertz och Chelsea verkar snart få sitt slut, enligt Fabrizio Romano har nu ett första officiellt bud lagts på Kai Havertz från Chelseas sida, det ska röra sig om runt 800 miljoner svenska kronor + bonusar som kan gå upp till en miljard. Leverkusen räknar med att Kai Havertz inte spelar klart Europa League utan att han direkt går till Chelsea istället. Som jag skrev tidigare kan vi nog räkna med att Havertz snart står i en Chelsea-tröja på officiella hemsidan. (27/7)
- Det har ju inte snackats så mycket härifrån om Kai Havertz på några veckor nu, så nu är det dags. Enligt Fabrizio Romano så har Kai Havertz a "total agreement with the club" och är redo att lämna Bayern Leverkusen denna sommar efter deras säsong tar slut denna månad. Just nu väntar man bara egentligen på att det ska poppa upp en notis i telefonen som säger: "Welcome Kai Havertz". Hela klippet med Fabrizio Romano finns att se här: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=Br_0I6y98Js&feature=youtu.be (6/8)
- Vad fasiken händer i Kai-fronten tänker man? Just nu står det still i medierna, men det är också för mig ett tecken på att förhandlingar pågår. För scenariot Chelsea önskat sig har slagit ut, Leverkusen är ute ur Europa League och spelarna åker sedermera iväg på en kortare semester innan säsongen åter ska upptas. Det är här Chelsea ser sin chans att förhandla klart övergången för Kai Havertz som själv är inställd på att vara en del av Lampards projekt. Enligt väldigt lösaktiga källor ska även Manchester United vilja sno Kai framför Chelseas ögon efter att Sancho-sagan runnit ut i sanden, men jag tänker inte ens gräva mer i det för att tanken är såpass orimlig.. Eller? (14/8)

- Chelsa och Leverkusen ska nu vara i slutfasen av förhandlingarna för den unge Kai, man håller på att se över det bästa betalsättet om bonusarna och summan ska delbetalas på flera år men även hur bonusarna för Havertz skall fördelas detta enligt Kevin Palmer som skriver för Goal och TeamTalk. (17/8)
- Enligt Sky återstår bara detaljer för den här flytten och Kai förväntas bli klar egentligen närsomhelst. Leverkusen har inte bekräftat att han kommer lämna men de har själva rustat i truppen. (26/8)


Sergio Reguilón - Real Madrid (utlånad till Sevilla)
- Den Madrid-fostrade vänsterbacken har under den gångna säsongen blivit prisad som årets vänsterback i La Liga och sägs nu ha en hel drös med klubbar efter sig, en av dessa är Chelsea enligt ESPN. Den 23-årige spanjoren beskrivs som: "Framför allt bra framåt, men inte dålig defensivt heller. Snabb, bra med boll, duktig på att slå den avgörande bollen" enligt Spanien-experten Adam Pinthorp. (5/8)
- När det händer så mycket ute i Silly-världen så är det nästan sanslöst svårt att hinna med alla rykten i Chelsea-väg. Ett rykte det mer och mer börjas skriva om är Reguilón som sägs vara Chelseas mål som vänsterback för klubben. Även här har Fabrizio Romano svarat i en kommentar på hans tweet om Sergio till Chelsea i följande mening: "He is on the list. We'll see!", såklart väldigt lite substans men ändå en rimlig spelare för klubben. (6/8)

Matthias Ginter
- Det är ingen hemlighet att Chelsea behöver förstärka försvaret inför nästa säsong. Och nästa mittback på tur att ryktas till klubben är Borrusia Mönchengladbachs Matthias Ginter, skriver Sky Germany. Mittbackens nuvarande avtal löper ut sommaren 2021 och sägs vara tillgänglig för runt €28m. Chelsea sägs inte vara den enda intressenten utan väntas få konkurrens från Londonrivalen Arsenal och Antonio Contes Inter Milan ifall man väljer att gå för mittbacken. Ginter noterades för ett mål och två assists under sina 36 framträdanden i Bundesliga förra säsongen. (28/7). 

Malang Sarr

- Kanske inte det vanligaste namnet för er men Sarr är mittback, free transfer från Nice och fransk U21-landslagsman. Sägs kastas in gratis tillsammans med Silva enligt Athletic. Kan bli klar stunden jag skriver. (26/8)

Thiago Silva 
- Den brasilianska jätten (kanske inte till storlek) skall även han vara på väg till Chelsea. PSG har kastat ut ett nytt anbud på ett år till sin mittback men Silva uppges vilja bege sig till Chelsea. 36-åringen som i många år varit världsklass kan tillföra ofantligt med sin rutin. Väntas bli klar inom maximalt en dag enligt Sky. (26/8)

Rykten ut:

Michy Batshuayi
- Äntligen börjar man höra något om Michy, inte för att det är en spelare undertecknad har emot. Men för att spelaren vi talar om inte har presterat under sina år i Chelsea, och bör röra sig vidare för att försöka få fart på karriären igen och skapa plats åt andra spelare. Enligt den belgiska tidningen HLN så ska Chelsea ha erbjudit Batshuayi till nykomlingarna Leeds för en summa av £25 miljoner, Leeds ska ha svarat med att man ska se över transferbudgeten för att se om man kan värva honom. (17/8)

Trevoh Chalobah
- Nathaniels bror som huserar i Chelsea var förra säsongen utlånad till Huddersfield där han var ordinarie och stod för en ytterst bra säsong för ett Huddersfield som länge låg i botten av Championship. Enligt många lösaktiga Twitter-konton så ska Chalobah ha rest till Lorient för att genomföra en läkarundersökning där det är tänkt att han skall spendera säsongen på lån igen. (17/8)
- Beslutat att han skall spendera sitt kommande år i franska Lorient - bekräftat av Chelsea - och chansen i a-laget dröjer ytterligare ett år. (24/8)

Kepa Arrizabalaga
- Mycket kan sägas om den baskiske målvakten under de snart två säsongerna han spenderat i Chelsea. Vad som såg så lovande ut i början av förra säsongen har verkligen gått käpp rätt nerför, och denna säsong har verkligen varit en "sälj han nu" säsong. Han ligger i botten av alla målvaktstatstik i ligan och har inte gjort någon nöjd denna säsong, frågan är bara vem f*n som kommer kunna köpa loss spanjoren? Chelsea kommer vilja få tillbaka så mycket som möjligt av de 80 miljoner euro man spenderade på honom. Rykten säger att Lampard vill sälja medans Granovskaia vill behålla honom, vi får se hur detta utvecklar sig. (13/5)

- Det är på tiden att ryktena om Kepa börjar igen, för Chelsea behöver en ny målvakt efter denna säsong. Det bevisades i förlusten mot West Ham för några dagar sedan, Kepa ryktas tyvärr inte till någon specifik klubb men The Telegraph går ut med att vill man bli av med Kepa måste man vara beredda att stå för en stor del av lönen Kepa har om spanjoren lånas ut. (7/3)
- Enligt Fotball Inside så ska Lampard ha bestämt sig för att sälja Kepa denna sommar, hur någon klubb egentligen ska kunna ta över spanjorens lön eller hur Chelsea ska kunna få tillbaka ens två tredjedelar av den summa man la på Kepa är dock ett stort frågetecken. Marina Granovskaia har visat sig vara en riktigt skicklig förhandlare så helt omöjligt kanske det inte är? (11/7)
- Enligt den mycket trovärdige Chelsea-korrespondenten Matt Law kommer klubben att värva in en ny målvakt vare sig man kan sälja av eller låna ut Kepa, detta efter att Lampard helt tröttnat på spanjoren. (21/7)

Tiemoue Bakayoko
- Fransmannen som var utlånad till Monaco förra säsongen är nu tillbaka i föreningen för att förhoppningsvis lämna på nytt, Milan ryktas vara heta på Bakayoko som varit utlånad till klubben tidigare där han imponerade på italienarna som nu är sugen på en omgång två. Milan är dock inte villiga att betala den obligatoriska utköpsklausul på €42.5 miljoner som det ryktas om, utan vill sänka den till €22 miljoner istället enligt Nizaar Kinsella. (17/8)

Victor Moses
- Ja, han är faktiskt fortfarande ägd av Chelsea och har ännu inte lämnat klubben permanent för Inter som det så länge har ryktats om. Som man kan anta är det inte en spelare som är speciellt högt upp på Lampards prioritetslista. Inter vägrar att betala Chelseas begärda kostnad på £10 m, utan enbart £6 m. Moses som inte haft någon imponerade säsong för Inter innan lockdownen har ju egentligen inte flygit sedan Antonio Contes tid som tränare i Chelsea, som numera basar över just Inter Moses för tillfället spelar i. Källan var Metro. (21/5)

- Moses vill stanna hos Inter med Conte men dock signalerade Conte själv att han kanske inte skulle bli kvar i klubben trots en fantastisk säsong. Om Conte stannar lär Moses stanna. (23/8)

Kurt Zouma
- Enligt den franske journalisten Julien Maynard som arbetar för den franske tidningen Téléfoot så ska Kurt Zouma ha blivit erbjuden av Chelsea till PSG för en potentiell försäljning, PSG har inte tagit någon ställning till beslutet ännu men det ska även finnas intresse från två brittiska klubbar. (7/3)
- Enligt journalisten Julien Laurens som jobbar på ESPN i England så ska Kurt Zouma ha bestämt sig för att lämna Chelsea efter säsongen, detta efter att ha varit petad mestadels av säsongen och i vissa stunder varit utanför truppen till och med. Zouma har dock visat att han är en pålitlig mittback när han väl har spelat och i vissa stunder kanske varit Chelseas främste mittback, men man har också förståelse för att nästa år blir annorlunda med nyförvärv och dylikt. Det gör dock ont att skriva i termer att Zouma skall lämna klubben då det är en spelare som alltid ger allt på planen trots sina brister. (11/7)

N'Golo Kanté 
- Fransosen som fram och tillbaka skall ha ryktats lämna Chelsea under sommaren bekräftade idag enligt källor till ESPN att han inte vill lämna. Han är lycklig och nöjd med sin situation i Chelsea. Kanté uppges även tacksam över behandlingen han fick för sin oro under sin återkomst efter pandemin. (19/6)
- Enligt den italienska tidningen Gazzetta dello sport så ska Antonio Conte vara intresserad av att värva Kanté som han hade i klubben under sin sejour i Chelsea, detta för att italienaren saknar rutin på mittfältet i Inter. Chelsea å andra sidan är inte intresserade av någon affär med den italienska klubben och ser Kanté som en viktig del av framtiden. (13/7)

Emerson
- Den brasilianskfödde italienaren är högt upp på Chelseas fd tränare Antonio Conte som idag tränar Inter, Emerson skall vara ett ett perfekt back-up alternativ till den nyinköpte Achraf Hakimi som lär husera på Inter's vänsterkant. Enligt Fabrizio Romano tillsammans med DiMarzio så kommer ett bud att läggas på Emerson inom några dagar. (7/3)

- Chilwell blev under dagen klar och nu har rykten satt fart om att italienaren skall lämna för Italien då Emerson står bakom Marcos Alonso. Största budet har varit Inter enligt återkommande källor på Instagram. (26/8)

Conor Gallagher
- Den brittiske talangen som idag är på lån till Swansea, faktiskt sin andra klubb för säsongen (tidigare utlånad till Charlton). Sägs intressera Crystal Palace i dagsläget, man ska vara redo att köpa loss den 20-årige talangen för ungefär 100 miljoner kronor. Roy Hodgson sägs vara ett stort fan av Conor som gjort det väldigt bra i sina utlåningar denna säsong. (6/7)

CSS-Redaktionen2020-08-26 19:58:00
Author

Fler artiklar om Chelsea