Silly Season QPR sommaren 2016 (7/8)
Yeni N'Gbakato jagas av en Nantes försvare. 24-årigen placerade sig högt upp i skytteligan och hade flest assist i Ligue 2 förra säsongen när han hjälpte FC Metz tillbaka till Ligue 1. Kan han göra om bedriften i QPR?

Silly Season QPR sommaren 2016 (7/8)

QPR fortsätter storstädningen från januarifönstret för att rätta lönekostnaden efter ett liv i the Championship. Matt Phillips, Leroy Fer, Robert Green, Armand Traoré, Samba Diakite med flera har lämnat och lite mera försiktiga, ekonomiskt sunda värvningar har gjorts under sommaren

Klara in
Ariel Borysiuk (24 år, mittfältare, Legia Warsaw).
Ariel har spelat 157 matcher i den polska högsta ligan med Legia Warsaw och Lech Gdansk samt spenderat tre säsonger och gjort 44 ligamatcher för Kaiserslautern i Tysklands två högsta divisioner. Borysiuk har gjort 10 A-kamper för Polen och skrev på för 3 år.

Jake Bidwell (23 år, försvarare, Brentford).
23-årigen har varit ordinarie i fem säsonger hos West London-rivalen Brentford och hann med 211 matcher för the Bees. Kontraktet är på 3 år.

Joel Lynch (28 år, försvarare, Huddersfield).
Joel Lynch har 8 säsonger och 181 matcher i the Championship för, Nottingham och Huddersfield på sitt CV. Kontraktet är på 3 år och övergångssumman sägs ligga på runt £1M.

Jordan Cousins (22 år, mittfältare, Charlton)
Rangers fortsätter att plocka London-rivarlerna på deras bästa spelare. Den här gången är det Charlton som blev av med Jordan Cousins. Hos Addicks har mittfältaren blivit vald till åretsspelare två det två senaste säsongerna. 136 matcher på 3 säsonger blev det för 22-åringen som skrivit på till sommaren 2019.

Yeni N’Gbakoto (24 år, mittfältare, FC Metz för £1.5M))
QPRs femte värvning under sommaren anonserades kvällen före premiären mot Leeds. 24-årige offensive mittfältare Yeni N’Gbakoto skrev på för tre år med en prislapp som ryktas ligga på £1.5M. N’Gbakoto har 6 säsonger i franska Metz bakom sig och vann Ligues 2 assistliga och kom 5:a i skytteligan när Metz tog sig tillbaka till Ligue 1.

 
Klara ut
Matt Phillips (24 år, mittfältare, West Bromwich för £5.5M)
Matt spelade tre säsonger och 94 matcher för QPR. Formen och matchprestationerna var alltid i upp och ner, men i sina bästa stunder var han en av QPRs bästa spelare.

Leroy Fer (26 år, mittfältare, Swansea Cty för £4.75M)
Precis som Matt Phillips var han en av lagets bästa spelare i sina bästa stunder, men framför allt i the Championship fanns inte alltid inställningen till att låta den höga kapaciteten komma fram varje match. 1 ½ säsong och 50 matcher blev det för holländaren som återvänder till Swansea dit han var utlånad under våren 2016.

Clint Hill (37 år, back, Glasgow Rangers, free transfer)
Något av en nutida klubblegendar som alltid gav allt I alla lägen, även kroppen inte längre höll. En fantastisk ledare som säkerligen kommer återkomma till QPR när den aktiva karriären är över. Närmast väntar en återförening med Joey Barton och Niko Kranjcar i forna storlaget Glasgow Rangers som äntligen är tillbaka i skotska högsta serien. Clint Hill kom till QPR 2010 och spelade totalt 185 matcher för tvärrandigt.

Robert Green (36 år, målvakt, Leeds, free transfer)
Greeno hade fyra år av bergodalbana i QPR och blandade TV-räddningar med tavlor om vartannat. Ett klantigt utformat kontrakt som tvingade QPR till att förlänga hans kontrakt efter ett visst antal matcher förflyttade Green från givet första val till läktaren över en natt efter halva förra säsongen och blev till en lika snopen avslutning som början på hans QPR karriär – en tid som inleddes med att världsmålvakten Julio Cesar värvades kort efter han skrivit på för klubben.
 
Alejandro Faurlin (29 år, mittfältare, ny klubb ej klar)
Faurlin är med sina 7 säsonger i klubben något av en trotjänare i en era då det varit en smått otroligt omsättning på både spelare och managers. Pga ständigt återkommande skador blev det bara 165 matcher för denna fan favourite som till slut stannade av i sin utveckling.

Armand Traoré (26 år, försvarare, ny klubb ej klar)
Traoré kom 2011 från Arsenal med stora förväntningar på sig, men verkade aldrig riktigt trivas i klubben och inställningen fanns inte alltid där. Han blandade sina fina offensiva kvalitéer med juniormisstag i det defensiva arbetet. Totalt blev det bara 93 matcher pga ständiga skador och petningar.

Yun Suk-Young (26 år, försvarare, ny klubb ej klar) 
Sydkoreanen spenderade 3 ½ säsong i QPR och fick aldrig chansen när han förtjänade den och när han väl fick den så lyckades han inte förvalta den. 37 matcher i QPR blev det totalt.

Samba Diakite (27 år, mittfältare, ny klubb ej klar)
Diakite kom till QPR i januari 2012 på lån och inledde lovande. När han sedan köptes loss under sommar fungerade det inte alls och han försvann totalt i klubben i en av de mera märkliga sessionerna en spelare haft på senare år som kantats av många skumma rykten om problem i familjen och vacklande psykisk hälsa. Han borde förmodligen fått fler chanser än vad han fick, under de 3 sista säsongerna gjorde han inte en minut i ligaspelet och totalt blev det bara 25 matcher i QPR.

Oscar Gobern (25 år, mittfältare, ny klubb ej klar).
En märklig utfyllnadsvärvning av en så pass gammal spelare. En säsong och två matcher i ligacupen blev det för Gobern.

Utlånade spelare
Jay Emmanuel Thomas (25 år, anfallare, Gillingham) och Michael Doughty (23 år, mittfältare, Swindon) båda utlånade till League One under hela säsongen 2016/17. Det är knappast troligt att någon av dem spelar någon mer match i tvärrandigt.

 
Rykten in:)
Darren Partley, Bolton. Queens Park Rangers ska enligt en samlade pressen vara nära en övergång med degraderade Boltons 31-årige lagkapten. (Bolton News)

 
Rykten ut: 
Junior Hoilett. Hoilett kontrakt har gått ut och ett nytt har erbjudits av QPR. Men påskrivningen dröjer för kanadensaren, som efter flera magra år i klubben till slut vaknade till liv under förra säsongen. Jimmy Floyd Hasselbaink börjar dock trötta och sätter press på Hoilett och hans penna.(Get West London)

Steven Caulker
Caulker motsvarade inte de högt ställda förväntningarna han hade på sig nära han kom sommaren 2014. Han varvar friskt fina insatsen med riktigt dålig inställning och under sin andra säsong i klubben lånades han ut till både Southhampton och Liverpool och fick inte någon vidare speltid i någon av klubbarna. Celtic, Newcastle och Sunderland ryktas vara intresserade. Jimmy Floyd Hasselbaink vill dock ha kvar honom i klubben, Premier League-lönen till trots. (Get West London)

Sandro
Sandros dagar i QPR är förmodligen räknade, nu gäller det bara att hitta en ny klubbadress. Allt var klart med Sporting Lisabon tidigare under sommaren, men den medicinska undersökningen stoppade den skadedrabbade brassen. (Independent) Ruben Kazan har även visat visst intresse för brassen. (West London Sports)
 

Henrik Swende2016-07-10 01:41:00
Author

Fler artiklar om QPR