Silly Season QPR - Sommarfönstret 2021
På riktigt. Varför skulle Charlie INTE skriva på för QPR?

Silly Season QPR - Sommarfönstret 2021

Efter ett mycket starkt 2021 av QPR så är det små rörelser i QPR att vänta under sommarens transferfönster. Man plockade in 4 lånespelare under säsongen som alla levererade och det är ingen vågad gissning att man försöker få till permanenta kontrakt med samtliga samt kanske krydda med ytterligare 1-2 spelare, men inte mer än så.

Klar in:
Jordy de Wijs (26 år, försvarare, Hull). Många höjde på ögonbrynen när QPR valde att mitt under säsongen låna in den 26-årige holländaren i januari, från League One-laget Hulls frysbox. Men trots att Jordy bara spelade 9 matcher under vårsäsongen blev det tatuerade monstret från Vlijmen omedelbart en favorit bland supportrarna. Hull gick upp till the Championship, men släppte ändå välvilligt iväg Jordy på ett 3-årskontrakt.

Sam Field (23 år, mittfältare, West Bromwich). Sam Fields blev den andra av de fyra lånen från 2020/21 att signa. Med sina 19 matcher, varav 8 från start var han kanske den mest anonyma av de fyra, även om han var nyttig och spelande i stort sätt varje match under 2021. 23-åringen har skrivit på ett 3-årigt avtal med QPR.

Klara Ut:
Geoff Cameron (35 år, mittfältare, Cincinnati) (91 matcher/ 2 mål) Den 35-årige amerikanske ledargestalten på det defensiva innermittfältet anslöt i augusti 2018 på ett säsongslångt lån från Stoke, som därefter blev en permanent transfer under nästföljande sommar. Han förärades lagkaptensbindeln, men mot slutet av sin sejour i QPR fick han en lite mer undanskymd roll och bestämde sig tidigt på våren för att återvända till USA - där han redan hunnit spela i MLS.

Joe Lumley (26 år, målvakt, Middlesborough) (84 matcher) Lumley kom till QPR som 16-åring och spenderade 10 år i W12. Han delade supportrarna i två läger, de som älskade honom och de som hånade honom för hans valpighet och närheten till klassiska målvaktstavlor. Trots hela 84 matcher i QPR blev han aldrig riktigt en nummer ett och lånades ut till inte mindre än 7 League One-klubbar. När hans kontrakt gick ut under våren och Seny Dieng alltjämt stod kvar som ohotad nummer ett valde han istället att flytta upp till QPR-legenden Neil Warnocks Middlesborough för att få en ny utmaning.

Paul Smyth (23 år, anfallare, ny klubb ej klar) (23 matcher / 2 mål) Trots bara 9 matcher från start så blev det nordirländska lilla kvicksilvret en fan favourite på Loftus Road. Under sina år hos QPR lånades han ut till 3 League One-klubbar (Accrington Stanley gånger 2, Wycombe och Charlton) men lyckades dessvärre aldrig visa att han var mogen för the Championship.

Aramide Oteh (22 år, anfallare, ny klubb ej klar). (21 matcher / 2 mål ) Precis som Smyth blev Oteh trots sina få starter populär i W12. Under sina 4 år i QPR blev det mest utlåningar i lägre ligor hos Walsall, Bradford, Stevenage och Colchester. Då och då mötes man av fantastiska mål och assist från lägre ligor på youtube – men i QPR blev han aldrig ordinarie.  

Rykten in:
Charlie Austin (31 år, anfallare, West Bromwich) När Charlie Austin likt en frälsare återvände på lån till W12 efter 5 år i exil i januari sniffade QPR på nedflyttningsstrecket. Austin väckte en deppig trupp utanför planen och på planen nätade han direkt i sin återkomst mot Luton. På 21 matcher blev det 8 mål och under Charlies tid i QPR var med det tredje bästa laget i ligan. Det från Premier League degraderade West Bromwich har redan börjat rensat ut sina spelare, bland annat har Sam Field redan skrivit på för QPR. Att Charlie, som verkligen hittat hem i W12 ska krita på för klubben är bara en tidsfråga. Dessutom har frun Bianca nyligen kommit in på Univiersitetet. I West London…

Stefen Johansen (30 år, mittfältare, Fulham) Johansen anslöt på lån i januari från Fulham. Även om han kanske kom lite i skymundan av Frälsaren Austins återkomst, så stabiliserade normannnen Johansen snabbt det blödande mittfältet som saknade Eze och Bright så flytt för fetare lönecheckar, samt den skadade Tom Carroll. Av de fyra lånespelarna som QPR försöker skriva permanent avtal med, så ligger kanske Johansen lägst ifrån i dagsläget.
 

Henrik Swende2021-05-21 23:18:17
Author

Fler artiklar om QPR