Silly-sommar -15
Tack och hej.

Silly-sommar -15

29/7:
Robbie Brady är klar för Norwich (8 miljoner £) och James Chester för West Brom (7 miljoner £). Spelarna har presenterats av sina respektive nya klubbar. Samtidigt rapporterar nu gazzetta.it att Torino har fått ett bud accepterat på Abel Hernández och att dennes agent är i Italien för att slutföra dealen. Uruguayanen spelar dock från start i Hull-tröjan nu i eftermiddag i mötet med Al Ain. Nyförvärven Clucas och Taylor är för övrigt båda med från start.

28/7:
Ryan Taylor har skrivit på för ett år och Sam Clucas för tre. Taylor kommer gratis och Clucas kostar klubben 1,3 miljoner £. Taylor är främst avsedd för mittfältet och Clucas kan spela vänsterback, vänstermittfältare och anfallare.

James Chester lämnade igår lagets träningsläger i Österrike. Steve Bruce förklarar varför: "We have agreed a fee for James Chester. He flew home last night and he's talking terms with West Brom today." Det spekuleras i att den överenskomna summan är 8 miljoner £.

Läget 27/7:
Två spelare kan bli klara inom de närmaste 48 timmarna, säger Steve Bruce. Det rör sig om den forne Newcastle- och sjukstuge-liraren Ryan Taylor, som är med laget på träningsläger i Österrike. Den andra är en 25-årig vänsterspelare vid namn Sam Clucas. Han tillhör Chesterfield och gjorde förra säsongen 9 mål för League One-laget. Clucas skulle då bli (och kommer med största sannoliket att bli) en rak ersättare till Robbie Brady. Brady är inte med laget i Österrike utan befinner sig i Norwich för att fullfärdiga de personliga villkoren i en deal som inbringar Hull 7 miljoner £.

En annan som varit på väg ut ett tag är Dame N'Doye, som dock, liksom Abel Hernández, är med laget på träningslägret. N'Doye spåddes nyligen bli klar för Besiktas, men dessa tycks (istället?) snart göra klart Mario Gómez. Hernández flörtar öppet med Torino och vill till varje pris bort från klubben.

En annan provspelare är Wilson Palacios, som gjorde en halvlek mot Hannover 96 (0-0). Han "played it safe" och gjorde enligt rapporter inte fog för kontraktsskrivning. Bruce är en beundrare av Palacios sedan åren i Wigan, men frågan är om Steve inte borde sondera andra terränger än en formtoppad säsong 08/09. Facit och skadehistorik för Stoke lovar inte gott.

Det är nu en vecka och fem dagar till premiären mot Huddersfield. Hull står med ett mittfält utan fler centrala figurer än två och en anfallsbesättning som redan har huvudet i andra klubbar. Någon flygande start på säsongen lär det inte bli.

Klara in

Sam Clucas, Chesterfield, 1,3 miljoner £
Ryan Taylor, fri transfer (tidigare Newcastle)

Klara ut

Liam Rosenior, fri transfer, Brighton
Paul McShane, fri transfer, Reading
Yannick Sagbo, fri transfer, Umm-Salal
Steve Harper, fri transfer
Maynor Figueroa, fri transfer
Joe Dudgeon, fri transfer
Gastón Ramírez, lån avslutat
Stephen Quinn, fri transfer, Reading
Tom Ince, 5 miljoner £, Derby
Robbie Brady, 7 miljoner £, Norwich
James Chester, 8 miljoner £, West Brom

Joakim Rask2015-07-29 15:58:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday