Sommarens första värvning presenterad

Sommarens första värvning presenterad

Redan på transferfönstrets första dag presenterade QPR ett nyförvärv

QPR meddelade på måndagen att man värvat George Thomas. Den relativt okände Walesaren har skrivit på ett treårskontrakt.

23-årige Thomas, som skrivit på ett treårskontrakt med klubben, kommer närmast från Leicesters U23-trupp, men QPR fick upp ögonen för honom när han spelade för Coventrys U18-lag 2014.

Thomas är uppvuxen i Leicester, men inledde karriären i Coventrys akademi och debuterade i League One våren 2014, några veckor innan han fyllde 17. I oktober samma år gjorde han tre mål i en juniorlagsmatch mot QPR, som den dagen hade Osman Kakay och Olamide Shodipo i startelvan, och han gjorde ytterligare några matcher i League One de kommande säsongerna innan han under 16/17 spelade till sig en ordinarie plats och gjorde nio mål från en position som antingen offensiv mittfältare eller högerytter. Han var tongivande och målskytt när Coventry vann EFL Trophy - cupen som spelas mellan lagen i League One och Two samt Premier League-lagens U23.

Sommaren 2017 var flera klubbar, bland andra QPR, Burnley och Leeds intresserade av att skriva kontrakt med den då 20-årige Walesiske U-landslagsmannen, men denne valde att skriva på för de regerande mästarna från hemstaden Leicester fram till sommaren 2020.

Under sina tre säsonger i Leicester har Thomas fått hålla till i U23-truppen, även om han även har tränat med A-truppen. Har har varit lagkapten under säsongerna 17/18 och 19/20 och missade bara fem matcher i Premier League 2 under dessa säsonger samtidigt som han spelade de flesta matcherna i EFL Trophy. Säsongen 18/19 spenderades på lån i Scunthorpe där det blev 40 matcher i liga och cup.

I januari lånades han ut till holländska Ado Den Haag, men hann bara med tre matcher innan säsongen avbröts.

Thomas har tidigare representerat Wales på U17, U19 och U20 nivå och gjorde sin första A-landskamp 2018 då Wales mötte Mexico inför 83.000 åskådare i Pasadena. Det blev ytterligare en vänskapslandskamp samt ett inhopp i Nations League under 18/19, men därefter har han inte funnits med i några landslagstrupper.

De som sett honom spela beskriver honom som en spelare som aldrig ger sig och aldrig slutar springa och det är även så han själv beskriver sig. För QPR-fans innebär det att man hoppas på en ny Jamie Mackie-typ.

Kontraktet är alltså på tre år och QPR har även en option på att förlänga det med ytterligare en säsong.

Simon Ståål2020-07-27 22:24:00

Fler artiklar om QPR