Spelarbetyg: Atlético Madrid - Manchester United
Anthony Elanga blev den stora hjälten för Manchester United med sitt debutmål i Champions League.

Spelarbetyg: Atlético Madrid - Manchester United

Det krävdes en tjugoåring för att ett katastrofalt uddlöst United skulle få med sig oavgjort från Madrid. Anthony Elanga blev frälsaren efter att Felix och Kondogbia fått ha lekstuga mot ett vattentrampande motstånd.

1 - Sälj! 
2 - Usel
3 - Underkänd 
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best


David De Gea: 4
En stabil prestation och är närvarande på det som kan krävas av honom. Målet är dels ett stycke konstverk och en del Maguire-misstag. 

Victor Lindelöf (ut ´66): 5
Den bästa Unitedspelaren idag på den nygamla positionen högerback. Gjorde en stabil insats som bör ha fortsatt på planen istället för kollegan Maguire. 

Raphael Varane: 3
Framstår som osäker och inkonsekvent. Gjorde några misstag idag var av ett var riktigt nära att kosta oss ett baklängesmål. Har betydligt mer att ge men tillsammans med dagens mittbackskollega kommer vi inte få se en ny superduo. 

Harry Maguire: 1
Otroligt usel prestation idag. Lika klumpig, osäker och svag i tajmingen som vanligt. Någon bör snarast fatta ett korrekt beslut vad gäller hans vara eller icke vara i startelvan.

Luke Shaw (ut ´67): 3
En anonym insats på det hela taget idag. Missar en hel del i markeringsspelet i defensiven. De fina offensiva egenskaperna kommer inte alls fram idag i ett överlag uddlöst United. 

Fred: 3
Liksom majoriteten av lagkamraterna så var Fred svag i sin bollbehandling. Att han sedermera är löpvillig och visar ett krigarhjärta hjälper honom inte när han helt utan uppbackning i defensiven lämnar sin position. En riskbedömning som är synonym med Fred - är han inte säker på att en lagkamrat täcker upp, stöt inte ensam, det lär man sig redan på skolgården. 

Paul Pogba (ut ´66): 2
Hade inte någon bra relation till bollen idag. Några fina dribblingar bjöd han allt på, dock utan något lyckat resultat därefter. 

Marcus Rashford (ut ´75): 2
''Rashford has the ball outside the box''... men skottet landade i andra delen av Madrid. Rashford är i en fas som på riktigt oroar mig då han dels är anonym genomgående under matcherna men samtidigt inte verkar vara speciellt intresserad heller. 

Bruno Fernandes: 2
Bolltapp, oattraktiva gester och en katastrofalt dålig prestation på det hela taget summerar Brunos insats i kvällens match.

Jadon Sancho (ut ´82): 3
Efter ett par veckor med fina prestationer kommer Jadon inte alls till sin rätt idag. Likt hela laget är han anonym och får inte till varken bollbehandling eller försök till offensiva räder. 

Cristiano Ronaldo: 3
Försöker några gånger sätta lite press på backar och Oblak i mål men helt utan understöd vilket gör det enkelt för motståndaren att spela sig förbi. Fick inte heller något att jobba på men för att vara Mr Champions League så var det en direkt svag prestation. 

Inhoppare:
Wan-Bissaka (in ´66): 4

Kommer in för att täcka defensivt och leverera speed i offensiven längs kanterna. Gör en godkänd insats med det han har att arbeta på

Nemanja Matic (in ´66): 4
Serbens syfte är att lugna ned tempot och visa upp en mognad i uppspelsfasen. Med den korta tid han är på planen lyckas han med ett godkänt resultat.

Alex Telles (in ´67): 4
Bjuder upp till dans längs kanten ett par gånger men inläggen slås helt utan adress. Utmanar dock en-mot-en vilket varken yttrarna eller Shaw lyckades med.

Anthony Elanga (in ´75): 5
Frälsaren själv. Kommer in med en enorm speed och ger hopp till laget. Utan tvekan den hetaste spelaren i United just nu.

Jesse Lingard (in ´82): 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-02-23 23:08:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham