Chelsea - Burnley
1 - 1

Spelarbetyg: Chelsea-Burnley
Bra defensivt spel av Silva ikväll, även väldigt nära att bli målskytt.

Chelsea gjorde en bra match och skapade mycket lägen och gick välförtjänt upp i en 1-0 ledning i första halvlek. I andra halvlek lyckades man inte punktera matchen och Burnley kvitterade till 1-1, ett resultat som höll sig till slutsignalen.

Edouard Mendy - 2
Sattes inte på prov innan Burnleys kvitteringsmål, ett mål som han inte heller kan belastas för.

Antonio Rudiger - 3
En bra match defensivt och löpte på bra under matchens gång.

Thiago Silva - 3
Överlag en stabil match av brassen, litet otur som inte får bollen i mål i början av andra halvlek.

Andreas Christensen - 2
Bra läge att göra 1-0 i den sjätte matchminuten men hans nick går strax förbi mål, såg litet vilsen ut vid Burnleys kvitteringsmål.

Ben Chilwell - 2
Bra löpningar under första halvlek, överlag en bra defensiv insats också, trots småsvårigheter med Dwight McNeil.

Jorginho -3
Såg stabil och balanserad ut på mittfältet under matchens gång, hans passningar mot de offensiva spelarna kunde ha varit bättre dock.

N’golo Kanté - 3
Tillbaka i startelvan efter att inte ha spelat mot Malmö förra veckan, energisk under första halvlek men såg litet tröttare ut i andra. Utbytt i 85:e minuten.

Reece James - 4 matchens lejon!
Bra defensivt spel och löpningar längs högerkanten och en så gott som perfekt assist till Havertz mål. Även han som stod för inlägget som Silva nästan satte i mål.

Callum Hudson-Odoi - 3
Gjorde det bra på vänsterkanten och hade två riktigt bra lägen att göra mål.

Ross Barkley - 3
Första Chelsea-starten sedan juli 2020, löpte på bra och såg energisk ut under matchens gång. Bra läge att göra mål i andra men sumpade tråkigt nog ett målläge i andra halvlek strax innan han blev utbytt. Har han en Chelsea-framtid ännu?

Kai Havertz - 3
Nickade snyggt in 1-0 men borde ha gjort det bättre i andra halvlek när han sköt ett skott högt över ribban från inannför straffområdet.

Avbytare:
 Ruben Loftus-Cheek in 73’ - 2

Gjort det bra under Tuchel hittills, men lyckades inte vända på matchen när han ersatte Barkley i den 73:e minuten.

Christian Pulisic och Mason Mount (in 84) spelade för kort tid för att betygsättas.