Stamford Bridge, 2021-02-28 17:30

Chelsea - Manchester U
0 - 0

Spelarbetyg: Chelsea – Man United

Spelarbetyg: Chelsea – Man United

Betygsskala: 1 Lejon – Dålig 2 Lejon – Godkänd 3 Lejon – Bra 4 Lejon – Mycket bra 5 Lejon – Mästerlig

Mendy3. Har ett par fina aktioner, ser säker ut. Håller nollan igen, vilket betyder mycket mot lag i toppen av tabellen.

Azpilicueta 3. Stark trea, visar pondus och tar initiativ. Fyller på offensivt och ser tvärsäker ut defensivt.

Rudiger 3. Gör en stabil insats, ser pigg ut och ligger bra i position. Har någon sekvens där han älgar förbi flertalet motståndare i offensiv zon, vilket förvisso inte skapade något farligt läge, men ändå visar goda intentioner.

Christensen 3. Gör återigen en bra match. Fångar upp Rashford riktigt bra, är med i djupled och stänger ytor.

Hudson-Odoi 2 (ut 46’) Svag tvåa. Absolut ingen katastor-insats, men kommer inte loss riktigt. Samspelet med Mount och Ziyech sitter inte alls. Har något enstaka inlägg, men blir utbytt direkt inför andra halvlek, Tuchel ställer onekligen höga krav på den unge engelsmannen. 

Kanté 4 – Matchens lejon! Säker i defensiven, står för flera viktiga brytningar och fyller på offensivt. Typisk Kanté-insats, svår att ta sig förbi och löper väldigt mycket.

Kovacic 2. Gör inget riktigt avtryck i matchen. Är med defensivt som vanligt, men skapar inte lika mycket offensivt som han brukar.

Chilwell 3. Löper på bra på vänsterkanten, slår ett par bra inlägg och stänger ytor när United kontrar.

Ziyech 2 (ut 79’). Helt okej insats, men ser inte ut att vara alls nära sin toppnivå. Han har en bit kvar till formen, och har trots allt varit borta en del denna säsong.

Mount 3. Stark trea, ser ut att vara precis överallt på planen. Löper kopiöst mycket som vanligt.

Giroud2 (ut 65’). Agerar bra som target. Skapar inte särskilt många lägen, men har ett riktigt fint läge i början av matchen där han så när kommer först fram med en slängnick.


Inhoppare:

James (46’) – 2. Gör ett bra jobb i defensiven, men kommer inte riktigt loss offensivt. Tycks ibland inte ”våga” slå de avgörande inläggen med risk för kontring, vilket visserligen är vettigt om det inte är ett väldigt bra läge för inlägg.

Pulisic (65’) – 2. Byts in men förändrar inte matchbilden nämnvärt.

Werner (79’) – spelade för kort tid för att bedömas
 

Emanuel Ålund 2021-02-28 19:51:00
Author

Fler artiklar om Chelsea