Spelarbetyg: Chelsea – Nottingham Forest
Madueke prövade igen, igen och igen. Till slut satt bollen.

Spelarbetyg: Chelsea – Nottingham Forest

Chelsea stångade och slet men fick bara till oavgjort, 1–1, hemma mot Nottingham Forest. Spelarbetygen blir rätt så spretiga efter två vitt skilda halvlekar.

Betygsskala:
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
n!5 – Mästerlig

Startelvan
Robert Sanchez – 4 – Matchens lejon!

Stod på huvudet stundtals i andra halvlek och förhindrade på egen hand ett verkligt fiasko. Ett par otroliga räddningar blandat med några vältajmade utrusningar ger ett bra betyg.

Malo Gusto – 2
’Malo, Malo’ kunde man konstant höra från Chelseas avbytarbänk. Exakt vilka instruktioner Maresca ville få ut till ytterbacken är oklart, men enligt mig kommer han inte till sin rätt i detta system. Gusto försöker ändå göra det mesta möjliga. Om två inverterade ytterbackar får ut det bästa av de offensiva spelarna så är det en rimlig uppoffring, men idag var det frustrerande.

Wesley Fofana – 3
Stod långa stunder för en stabil mittbacksinsats, men drog på sig ett onödigt gult kort i slutet. Avstängd i nästa match, men ett fall framåt för Wes efter några svagare insatser.

Levi Colwill – 3
Trädde igenom passning efter passning genom Forests press. Skötte dessutom spelet i luften alldeles utmärkt. När gästerna lyckades komma igenom var Colwill på tå och stod i vägen.

Marc Cucurella – 3
Högst involverad i dagens match, väldigt lyckosam i duellspelet. Värderade rätt när det skulle rensas. Selektiv i sitt deltagande i anfallsspelet, hade inte så många lyckade aktioner på Nottinghams planhalva.

Moises Caicedo – 3
Inte samma world beater-nivå som vi blivit vana vid denna höst, men en solid insats från ecuadorianen. Drog på sig en tidig varning men lyckades ändå hålla sig på rätt sida. Var oförsiktig i matchslutet när Chelsea jagade ledningsmål och bjöd in till omställningar.

Enzo Fernandez – 2
Hamnade lite på halvdistans idag. Verkade inte överens med Sancho om vem som skulle göra vad, och resultatet blev väl så där.

Noni Madueke – 3
Försökte, försökte och försökte. Till slut fick Madueke in viktiga 1–1. Man kan dock inte låta bli att tänka på hur resan mot 90 minuter blivit om yttern släppt ifrån sig bollen lite oftare. Hade också tillräckligt många lägen för att på egen hand avgöra denna tillställning.

Cole Palmer – 3
Var rätt så anonym i långa stunder, men blixtrade till i andra. Litade kanske lite väl mycket på Maduekes effektivitet, då han spenderade stora delar av matchen med att sätta yttern i bra lägen.

Jadon Sancho – 2
Kladdade alltför mycket på bollen och vågade inte gå på utsidan om Aina. Har han inte kvar farten? Jag vet inte, men Sancho hade många bollkontakter utan någon egentlig substans.

Nico Jackson – 2
Rätt så osynlig, men höll på att ge sig själv ett kalasläge i andra halvlek. Frustrationen syntes när han gick ner för att möta boll.

Dagens inhoppare spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-10-06 17:23:54
Author

Fler artiklar om Chelsea