Spelarbetyg: Chelsea – Villareal
Straffhjälte!

Chelsea gick under kvällen in i UEFA Super Cup-mötet upp mot spanska laget Villareal, som var en jämn batalj som vi vann efter en lika jämn straffläggning.

Edouard Mendy (ut 119´) – 3
Mendy gjorde oftast det han skulle och plockade ner de bollar han fick emot sig. Fick göra en finfin räddning på Dias avslut strax efter vårat ledningsmål. Slog ut någon boll slarvigt till inkast samt höll på att ställa till det ordentligt när han halkade och Gerard Moreno prickade stolpen, men reparerade det. I övrigt bra. Chanslös på målet.

Kurt Zouma (ut 65´) – 3
Borde varit målskytt idag men får bollen från Ziyech över ribban. Kraftfull som vanligt i duellspelet. Crossbollarna var magnifika som han slog ikväll. Bra insats!

Trevoh Chalobah – 3
Spelade klokt, säkert och förståndigt. Fick jobba hårt i andra halvlek då laget sattes under ordentlig press i början. Brytningarna han gör i vissa situationer håller ren världsklass. Lite valpig emellanåt, inte konstigt då den här nivån är betydligt högre än vad han är van vid.

Antonio Rüdiger – 3
Rüdiger gör en solid match och lägger inga fingrar i mellan i duellerna. Han gör det otroligt bra. Såklart måste hans löpningar framåt i banan nämnas, som öppnar upp motståndet rejält. Mera sånt tack! Hans felpass till kvitteringen drar ner betyget. Kylig straff.

Callum Hudson-Odoi (ut 82´) – 2
Började matchen piggt på sin högerkant. Slarvade emellanåt och slog bort enkla passningar. Spelade upp sig i andra halvlek. Klart godkänd.

Mateo Kovacic – 3
Gjorde det han skulle, otroligt svår att ta bollen ifrån när han sätter fart. Täcker ytor fint och jobbar enormt defensivt.

N’Golo Kanté (ut 65´) © – 3
Kapten för kvällen. Hjälper försvaret ypperligt i svåra situationer när de gulklädda pressar högt. Driver på bra offensivt när tillfälle ges. Alltid spelbar och bryter som han alltid gör.

Marcos Alonso – 2
Helt ok match från våran anfallsglada vänsterspringare. Hade det svårt i defensiva löpningar, något man dock är van vid. Borde gjort mål på Ziyech framspelning. Har ett par andra skottförsök, utan resultat. Bra straff.

Hakim Ziyech (ut 42’) – 4  Matchens Lejon!
En 4:a kanske låter högt på så kort tid, men det han uträttade under sin tid på planen var magnifikt. Hans vänsterfot var verkligen på spelhumör idag, vilka crossbollar han slog. Gjorde 1-0 i 27:e minuten genom en halvträff assisterad av Havertz. Höll också på att assistera Alonso i slutet på första halvlek. Han fortsätter att visa sin fina form. Så tråkigt att han fick bryta, hoppas hans axel är bra igen inom kort.

Timo Werner (ut 65´)– 2
Han hade matchens första läge efter fem minuters spel via en hörna från Ziyech som mycket väl hade kunnat letat sig in. Fortfarande lite slarvig i sitt passningsspel och har fortsatt brist på självförtroende. Bra löpningar, i synnerhet den som ledde fram till ledningsmålet. Borde ha släppt bollen vid ett tillfälle i mitten på första halvlek till Ziyech som var helt fri i mitten. Helt osynlig den stunden han fick i andra halvlek.

Kai Havertz – 3
Man såg tidigt att man ville att spelet ofta skulle gå via den unga tysken. Fin assist till våran briljanta marockan. Ganska osynlig i övrigt. Svag straff.

Christian Pulisic - 2 (in 42’)

Får med sig frisparkar som vanligt då motståndarna inte riktigt hinner med honom. Har ett kalasläge i förlängningen men har svårt att avsluta ordentligt i farten han har. Känns som om han skulle vågat lite mer än vad han gjorde i matchen. Har tyvärr en tendens att försvinna i matcher. Bra straff.

Jorginho - 3  (in 65’)
 Blev direkt väldigt delaktig i spelet som dirigent och eldade på sina lagkamrater. Blev något tryggare på mitten på grund av hans spelintelligens. Iskall straff.

Mason Mount – 3 (in 65´)

Likt Jorginho var han aktiv i spelet direkt när han kom in och fick mycket boll, gav Chelsea en ny dimension i spelet och är ytterst nära att göra mål i början på den andra förlängningskvarten. Ytterst viktig för laget.

Andreas Christensen - 3 (in 65´)

Kan inte direkt lastas för målet då det är en fantastisk framspelning av Dia. Gör inte bort sig på något sätt. Fin i sitt passningsspel som genererar trygghet.

Cesar Azpilicueta - 3 (in 82´)

Det blev genast tryggare när våran kapten kom in, pressen från spanjorerna försvann ganska omedelbart var känslan. Kylig straff.

Kepa Arrizabalaga – 4 (in 119´)
Byts in eftersom han är en erkänt bra straffmålvakt och vilket byte Tuchel står för. Matchhjälte!