Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United

Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United

Trots trevande spel och många trötta ben lyckades Oles mannar få med sig alla tre poäng hem till Manchester. Ett bra Crystal Palace bjöd upp till kamp och förtjänade egentligen minst en poäng. Men till slut var det kvaliteten på Uniteds offensiv som avgjorde matchen.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


David De Gea: 3,5
Stod för en rad fina räddningar och kändes tryggare än vad han gjort under delar av den här säsongen. Fin benparad på Zahas avslut på slutet, en räddning som såg till att han höll sin 112:e nolla i Premier League. Med det slog han Peter Schmeichels tidigare rekord för Manchester United.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Får ett onödigt gult kort i mitten av den första halvleken som gör att han får hålla igen lite med sina sedvanliga glidtacklingar. Tycker att han kom in lite för mycket i banan under stunder av matchen vilket gjorde att Crystal Palace fick mycket ytor på hans kant. 

Victor Nilsson Lindelöf: 2,5
Har bra koll på Ayew och Zaha under majoriteten av matchen. Vinner ganska mycket luftdueller också vilket är ett plus. Ska förmodligen ha straff emot sig precis innan ledningsmålet dock. Vad som först såg ut som en klockren tackling visade på reprisen att han tog Zahas ben först, där hade Victor tur.

Harry Maguire: 2,5
Som Victor var han stabil matchen igenom. Några fina blockeringar i eget straffområde och ligger oftast bra i positionsspelet. Hans spel i det offensiva straffområdet lämnar dock mer att önska. För att vara en såpass bra huvudspelare är han ganska ofarlig framåt, där behöver han förbättra sig. 

Timothy Fosu-Mensah : 2
Dagens mest oväntade namn i startelvan. Länge sedan jag blev så förvånad när jag fick se elvan. Men holländaren gjorde inte bort sig i sin första match i Unitedtröjan på över tre år. Han stod inte heller ut på något sätt men en helt okej insats. 

Paul Pogba: 1,5
Slarvig idag. Har en tendens att se ut som en av de lataste spelarna i världen. Kan så mycket mer än det han visar idag, tappar ganska mycket boll i onödiga situationer och får inte ut mycket offensivt. Kanske behöver vila på söndag, ser ut som att han kan behöva det. 

Scott McTominay: 1,5 (ut 63')
Förstår Oles val att spela med Scott istället för Nemanja. Men dagens match var inte hans bästa i Unitedtröjan. Alldeles för många touch på bollen i uppbyggnadsfasen vilket sänker tempot och bjuder in Crystal Palace till att pressa. Bra val att byta ut honom.

Mason Greenwood (ut 63’): 1,5
De senaste två matcherna har han inte fått ut mycket av sin talang. Idag var han lika osynlig som senaste matchen och dessutom slarvig i den sista tredjedelen. Men vi vet vad Mason kan och jag är säker på att han kommer att bidra med fler mål innan säsongen är över. 

Bruno Fernandes: 2,5
Otroligt slarvig i både passningsspelet och i presspelet. Slår bort enkla passningar i farliga lägen, vid ett tillfälle leder det till att Crystal Palace gör mål. Turligt nog blev det bortdömt för offside. Men han visar också att han är en poängspelare av rang när han spelar fram Rashford till 1–0. Är dessutom inblandad i 2–0 målet vilket visar att han trots sämre insatser alltid är farlig. 

Marcus Rashford: 4
Klassaktion när han gör 1–0. Lurar inte bara Van Aanholt utan förmodligen majoriteten av de människor som satt framför TV:n när han istället för att skjuta valde att sulfinta bollen åt andra hållet. Assisten till Martial är också den av hög klass, vilken utveckling han fått i år. 17 ligamål nu, starkt!

Anthony Martial: 4
Den mest rörliga av Uniteds offensiva spelare under hela matchen och är nästan hela tiden spelbar. Kom dock inte till några egentliga lägen förrän han punkterade matchen, men som han gjorde det. Det målet var han värd med tanke på arbetsinsatsen som han lade under hela matchen. 17 ligamål för fransmannen också, vilken utveckling han fått i år, kul att se!

Inhoppare:

Nemanja Matic (in 63’): 2
Kom in för att säkra upp mittfältet en aning. Gjorde det helt okej. Slarvade dock vid två tillfällen som hade kunnat leda till farligheter, är väldigt långsam i vissa situationer. 

Jesse Lingard (in 63’): 2
Gjorde inte mycket under den dryga halvtimmen han fick. Ett skott blockerat av en Palace-försvarare och några passningar i sidled. Men annars hände det som vanligt nuförtiden inte mycket kring den evigt unge engelsmannen. 

Marcus Erikssonmaceriksson182020-07-17 00:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham