Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United
Det var tunga huvuden bland Unitedspelarna efter hemmalagets sena kvittering på Selhurst Park.

Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United

Det som skulle bli en kontrollerad seger i London blev istället ett antiklimax tvåfaldigt. En habil och godkänd insats toppades med årets mål av hemmalagets guldklimp Olise. En avstängd Casemiro och delad poäng var allt vi hämtade med oss från Selhurst Park.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 5
Har flera bra insatser i ryggen inför matchen, likaså blir det även mot Crystal Palace. De Gea spelar stabilt och kontrollerat och har också ett läge där han bjuder på en ’’tv-räddning’’ under första halvlek. Kvitteringen på tilläggstid går naturligtvis inte att klandra honom för. En väl genomförd insats på det hela taget där han än en gång visar sitt värde och mer därtill. 

Aaron Wan-Bissaka: 6
Jag blir fortfarande lika nervös som tidigare när spindelmannen kommer flygande i offensiv riktning. Dock är skillnaden att jag nu kan se en tydlig rollfördelning och ett fint länkspel. I denna match var det ett otroligt fint länk- och kombinationsspel med Bruno som fick spelat att flyta. En otroligt fin och väl genomförd insats av WB, som dessutom räddade en poäng med sin tacklingsförmåga. 

Raphael Varane: 5
Vad ska man säga. Tryggheten själv. Framstår som lika stabil och trygg i varje match han bär den röda dressen. Fullgod insats och spelar tillsammans med kollegan Martinez ett kontrollerat och välorganiserat försvarsspel.

Lisandro Martinez: 5
Dito med Varane. Ett tryggt, lugnt och attitydstungt försvar ackompanjerat av Martinez och Varane, gott så! Genomför en närvarande och trygg insats i försvarsspelet. Är också med och deltar i uppspelsfasen ett par gånger, vilket tenderade att kunna se någorlunda farligt ut.

Luke Shaw: 5
Nytändningarnas nytändning. Ännu en gång. Han har verkligen blommat ut igen, under ten Hag. Han är ett ständigt hot på kanten i det offensiva spelet med sin vänsterfot men lyckas också närvara i det defensiva försvarsspelet. Väl genomförd insats.

Casemiro: 6
Ja var ska man börja… Han dominerade matchen rakt igenom med sitt trollspö. Fram till klockan hade tickat upp till minut 80 vill säga. Då agerade han förivrat, efter att Bruno gått bort sig vid en omställning och drog på sig säsongens femte gula kort. Vilket i sin tur innebär frånvaro mot Arsenal. Perfekt!

Christian Eriksen (ut ’83): 5
Spelar ännu en gång med sådant oerhört lugn och en enorm närvaro. Detta visar sig främst i det defensiva understödet då han visar vilken rutin han besitter, men också i uppspelsfasen och länkspelet där han visar prov på kyla, finess, och elegans. Vi får alltid godkända insatser av dansken, så även i den här matchen.

Antony (ut ’70): 3
Behöver lyfta huvudet mer än vad han gör. Allt som oftast borrar han ned det i marken, gasar upp och kör på tills det tar stopp. Han besitter en enorm potential men har aningen svårt att få ut det i den här matchen. En tydligare roll kan behövas där han får agera bredd längs kanten som får vandra in. Nu syns han lite överallt utan att fylla en tydlig funktion. Keep up!

Bruno Fernandes: 4
Stabil i länkspelet längs kanten. En ständig garant i det defensiva understödet. Vad gäller offensiven var det gott och blandat under första halvlek, fram till bomben som gav oss ledningen. Idag genomför Bruno en stabil insats som lämnar betyget godkänd, varken mer eller mindre.

Marcus Rashford: 3
Anonym idag. Ville mycket, och försökte ett par gånger därtill men utan att få någon vidare utdelning. Det var tydligt att han ville hålla i målsviten, men han fick se sig besegrad. Ladda om, du behövs i toppslag mot Arsenal på söndag

Wout Weghorst (ut ’69): 4
Genomför en väl godkänd insats efter bara ett par träningar. Jobbar mycket i det tysta och försöker dra isär försvarslinjen. Hade något läge i luftrummet som hade kunnat sluta bättre. Wout kommer vara en trygg och tillförlitlig spelare att ha i truppen. Även i det tysta.

Inhoppare
Scott McTominay (in ’69): 4

Jobbar och sliter som vanligt. Kommer in och är rivig men kan bättre. Hade något läge i de snabba omställningarna som förtjänade ett bättre öde.

Alejandro Garnacho (in ’70): 4
Får jobba mycket i det tysta då Palace trycker på mot slutet, vilket tyvärr gav utdelning. Det märks att han ses som ett farligt hot då motståndarna ständigt är på plats när han närmar sig bollen. Hade några vassa löpningar och lägen att vispa in bollen, men utan framgång.

Fred (in ’83): Spelade för kort tid för att betygssättas.

Håller ni med om betygen? Vem var bäst i Manchester United? Skriv gärna era tankar i kommentarsfältet!

GGMU
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-01-19 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham