2020-03-05 20:45

Derby - Manchester U
0 - 3

Spelarbetyg: Derby County - Manchester United

Spelarbetyg: Derby County - Manchester United

I potten låg en kvartsfinalplats där vinnarna skulle ställas mot Norwich. Efter en svajig inledning av Manchester United tog de över allt mer och då hade Wayne Rooneys Derby svårt att stå emot. Slutresultatet skrevs till 3–0 i Manchesterlagets favör efter två mål av Odion Ighalo och ett mål av Luke Shaw.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Sergio Romero: 3
Har inte jättemycket att göra under stora delar av matchen men gör det han ska. Har några fina räddningar på två frisparkar från Rooney, speciellt en som kom sent i matchen. Tror inte att många Unitedfans hade haft något emot om den gick in istället. Men återigen en nolla för argentinaren, det är alltid kul!

Diogo Dalot: 3
Dundrar fram på sin kant gång efter gång men får tyvärr inte ut speciellt mycket av det. Tycker dock att han överlag gör en bra insats, framförallt defensivt. Offensivt behöver han bli lite skarpare i avgörande situationer.

Eric Bailly: 3
Alltid kul att se ivorianen spela fotboll. Tycker att samarbetet med Lindelöf ser ganska bra ut. De har inte spelat ihop på länge men de verkade ha bra koll därbak. Han hann såklart med att ta ett gult kort också. Något annat hade ju varit otänkbart. 

Victor Lindelöf: 3
Stabil insats från Victor. Ser ut att klicka bra med Bailly och ser självsäker ut i sitt passningsspel. Inte mycket att göra under matchen men gör det han ska på ett betryggande sätt. 

Luke Shaw (ut 80'): 4,5
Engelsmannen har sett bättre och bättre ut under den senaste tiden och idag stod han för sin bästa insats på mycket länge. Hotade hela tiden offensivt och krönte insatsen med ett fint mål och en fin assist. Utöver ett onödigt gult kort var han felfri och kunde till och med ha gjort ett mål till. Min man of the match!

Fred (ut 73'): 2,5
Inledde lite svajigt med några felpassningar och för lång betänketid med bollen. Men han spelade upp sig och visade stundtals upp det spel som gjort han given i startelvan. Vinner mycket boll och är oftast trygg i sitt passningsspel. 

Scott Mctominay: 3
Inledde som sin brasilanska mittfältspartner matchen lite klumpigt och Ole fick skrika till honom att fokusera. Det verkade som att han tog åt sig av orden och spelade därefter upp sig. Visar alltid bra inställning och kämparanda. Har dessutom förbättrat sitt passningsspel betänkligt och stod för flertalet fina crossbollar under matchen.

Juan Mata: 3
Han saknar nuförtiden speeden för att kunna konkurrera om en plats i startelvan. Men spelsinnet och rörelsemönstret bidrar mycket till lagets anfallsspel. Kanske kan få ut mer av vissa situationer men trots bristen på snabbhet visar han sig alltid och löper mycket i djupled. 

Bruno Fernandes (ut 67'): 2,5
Inte portuguisens bästa insats. Slarvar en del i passningsspelet och ser lite nonchalant ut i vissa situationer. Men visar ändå sin kvalitet och vill alltid hitta en passning framåt i banan. Har några fina kombinationer med Ighalo och Mata som med lite tur hade kunnat leda till ett mål. Vi får hoppas att han sparade sitt bästa till derbyt på söndag.

Jesse Lingard: 2,5
Ja, vart ska jag börja? Den evigt unga engelsmannen kom inte med i poängprotokollet idag heller. Jag tycker dock att hans insats idag var bättre än vad vi sett från honom det senaste. Löper som vanligt mycket och är bra på att hitta ytor. Problemet är att ytorna bör kunna utnyttjas på ett bättre sätt. 

Odion Ighalo: 4
Man märker inte av honom mycket i spelet. Men när bollen närmar sig straffområdet kan man lita på att han är redo. Lite tur vid första målet men Ighalo gör det bra där, fint avslut dessutom. Därefter är han relativt osynlig men just när man glömt bort att han är på plan smäller han dit sitt andra för dagen. Han kanske inte är tillräckligt bra för att konkurrera om en startplats men jag tror ändå han kan bidra med mycket till detta lag. Som jag gillar Odion Ighalo! Tre mål på två starter i Unitedtröjan.

Inhoppare:

Andreas Pereira (in 67'): 2
Var delaktig i mycket när han kom in och var också nära på att bli målskytt. 

Anthony Martial (in 73'): 2
Förstod inte riktigt varför Martial blev inbytt. Hann inte uträtta speciellt mycket och det smartaste hade nog varit att vila honom helt.

Brandon Williams (in 80'): -
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Marcus Eriksson maceriksson182020-03-05 23:12:47
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham