Leeds United - Manchester U
0 - 2

Spelarbetyg: Leeds United 0 - 2 Manchester United
Rashford och Garnacho med varsitt mål i 2-0 segern mot Leeds

En jämn match som avgjordes sista 10 minutrarna med två fina mål av Rashford och Garnacho. Det som tillslut blev avgörande var effektiviteten i straffområdena där United var bättre. Viktigt seger för United som nu hänger på Arsenal och City i toppen av tabellen.

David De Gea:  4
Sprider bollarna ganska vilt omkring sig med fötterna. Men är säker mellan stolparna och gör några bra räddningar. Ännu en nolla för vår spanska målvakt.

Diogo Dalot ( Ut 73`):  4
Osynlig i första men lyfter sig i andra. Skott i ribban som var värd ett bättre öde. Okej insatts idag

Harry Maguire:  3
Nära att ställa till det för sig när han tappar boll som sista man, reparerar det misstag. Åter igen håller han i bollen lite för länge varje gång han har den och slår bort för många passningar. Vinner det mesta i luftrummet.

Luke Shaw: 4
Mittback för dagen och kommer inte till sin rätt idag på den positionen. Ut till vänster när Martinez kommer in och bidrar mer direkt. Slår ett fint inlägg till Rashfords 1-0 mål.

Tyrell Malacia (Ut 61`): 4
Vandrar in från sin kant mycket och agerar som en sittande mittfältare i uppspelsfasen. Blir ofta hål bakom honom när vi tappar bollen då. Gör ändå en okej insatts.

Marcel Sabitzer: 5
Jobbar mycket i det tysta. Viktigt i det defensiva arbetet. Önskas lite mer i det offensiva och passningsspelet av Österrikaren. Gör det bättre sista 20 minuterna av matchen.

Fred: 5
Gult kort redan efter 20 minuter vilket så klart gör att han inte kan spela med sin vanliga aggressivitet resten av matchen. Gör ändå ett bra jobb med att täcka ytor.

Bruno Fernandes: 4
Får ett jätteläge i slutet av första halvlek som inte utnyttjas.  Kommer inte upp i den nivån vi förväntar oss av honom.

Marcus Rashford (Ut 91`): 5
En anonym första halvlek. Får gå upp centralt i andra och visar att kanske är där hans bästa position just nu. Är ett hot hela tiden och fortsätter sin fina svit att gör mål med ett vackert avslut med huvudet.

Jadon Sancho (Ut 61`): 4
Många felpass och tappar bollen för enkelt i första halvlek. Blixtrar till ibland offensivt och jobbar bra i defensiven.

Wout Weghorst: 5
Väldigt osynlig i första halvlek. Jobbar bra i presspelet men utöver det fanns inget att glädjas över. Tar ett steg tillbaka i planen under andra halvlek och gör det mycket bättre. Ligger bakom 2-0 med en fin framspelning. Mycket bättre andra halvlek som höjer betyget.

Inhoppare:
Lisandro Martinez (In 61`): 5
Får fart på passningsspelet med sin fina vänsterfot. Skulle nog ha spelat från start är känslan.

Garnacho (In 61`): 5
Visar sin snabbhet och skicklighet när han gör 2-0. Annars ganska anonymt i spelet.